Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14433639 www.bgdnes.bg

Сексскандал повали противник на Ердоган! Опозореният Индже иска глас от всяка къща за партията си

Кандитатурата си в последния момент оттегли ключовият кандидат за президент на Турция Мухаррем Индже. Според проучванията, той щеше да се класира на трето място на изборите в неделя.
Самоотстраняването му от надпреварата, обявено следобед на 11 май идва часове след появата на секс компромат срещу него. На 10 май вечерта мистериозен потребител в интернет с име (или никнейм) Али Йешилдаа разпространи информацията, че разполага с видеоклип със сексуално съдържание, на който се вижда Мухаррем Индже. Анонимният господин заяви, че ще пусне видеото в мрежата, но не посочи кога. Кандидатът за държавен глава реагира светкавично на обвиненията и призова Йешилдаа веднага да публикува материала, за да излезе всичко наяве. Секс клип така и не се появи, но оттеглянето на кандидатурата на Индже е факт.
"Не се умориха да ме плюят, да възпрепятстват кампанията ми и да ме обвиняват в несъществуващи грехове. Колкото гюленисти има - всички до един работиха срещу мен" - отбелязва Индже в речта си. Силно впечатление прави, че отказалият се кандидат обвинява не толкова Ердоган, а основния претендент от опозицията, Кемал Кълъчдароолу, гюленистите и всякакви тъмни сили.
Мухаррем Индже често е хулен от опозиционния електорат, че разделя гласовете и така помага на Реджеп Тайип Ердоган.
"Ако загубят (става въпрос за Кемал Кълъчдароолу и неговата коалиция), вече няма да могат да ме обвинят, че съм им "откраднал" част от избирателите. Ето, оттеглям се" - заявява жлъчно политикът и индиректно посочва на електората си да гласува за Кълъчдароолу.
За президентския вот в Турция имаше регистрирани четирима кандидати, без Мухаррем Индже остават трима. Анкетите отреждаха на Индже трето място в състезанието, но със скромните 2-3% от гласовете.

Неговата партия "Родина" не се отказва от участие в парламените избори, които също са в неделя.

В замяна на подкрепата си за Кълъчдароолу, Индже иска по един глас от всяко домакинство за своята формация.

Четете още

Чревна инфекция 3 дни затваря Ердоган вкъщи

Чревна инфекция 3 дни затваря Ердоган вкъщи

Страшна скъпотия... Любимите магазини на Ердоган вдигат цените двойно

Страшна скъпотия... Любимите магазини на Ердоган вдигат цените двойно

Турция взима мерки за мините в Черно море

Турция взима мерки за мините в Черно море

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама