Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/15117827 www.bgdnes.bg

Скалата подарява къща на бездомен боец

Възхищението на Дуейн Джонсън-Скалата печели бездомен ММА боец, който печели и първата си титла в спорта и заявява, че ще продаде екипировката си, за да помогне за изграждане на нов кладенец в родното си село в Зимбабве.

32-годишният Темба Горимбо признава след победата на турнир в Лас Вегас, че не се вълнува толкова от постижението си, колкото, че успява да събере пари за каузата си. Самият той има едва 7 долара в личната си сметка, но това не му пречи да се бори за благоденствието на другите. Упоритият спортист тренира и ходи по състезания, за да може да събира средства да подобри живота на съселяните си. Посочва, че се чувства най-добре, когато вижда щастливи хората в общността, от която идва. Самият той живее в САЩ и е бездомен, като спи на диван в склада на залата, в която тренира.

Реклама

Впечатлен от историята и мотивацията на Горимбо, Скалата решава да помогне на упорития боец. Отива да се срещне лично със зимбабвиеца и да му връчи ключове за къща, която купува специално за него.

Актьорът плаща и сметките за няколко месеца напред, така че Горимбо да живее спокойно и да се концентрира върху тренировките. Самият Джонсън, преди да стане известен и успешен, минава през същите финансови затруднения и дори също е бил с едва 7 долара в сметката си. Именно заради това години по-късно нарича и продуцентската компания, която създава, "7 кинта".

Четете още

(Папарашки снимки) Киро Скалата подсилва майка си със сладкиши

(Папарашки снимки) Киро Скалата подсилва майка си със сладкиши

Скалата няма да става Супермен

Скалата няма да става Супермен

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама