Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16908210 www.bgdnes.bg

Секретен документ издава: След Украйна Путин атакува източния фланг на НАТО

 Съществува огромна вероятност Русия да нападне т.нар. Източен фланг на НАТО, в случай че постигне победа на фронта в Украйна. Това пише германският в-к „Билд", цитирайки секретен документ, с който медията се е сдобила.

В страниците на документа, който се съхранява в германското министерство на отбраната и който е озаглавен „Съюзническа защита 2025", е разигран възможен сценарий, при който Руската федерация ще нахлуе в прибалтийските държави през лятото на 2025-а година.

Реклама

Според документа през февруари т.г. Москва ще обяви нова мобилизация от 200 хил. души за руската армия, а през юни Кремъл ще оповести „голяма победа" и отстъпление на украинските войски. Победата на Русия в Украйна ще означава, че Централна и Източна Европа би била „следващата стъпка" на президента Путин.

През март 2025 г. Путин ще нареди разполагането на допълнителни войски на границите с балтийските държави. В Беларус ще бъдат разположени две танкови дивизии и една механизирана бригада и общо 70 000 руски войници. НАТО, от своя страна, ще реагира отбранително, разполагайки 300 хил. военни при литовския коридор, гласи един от възможните варианти в страниците на поверителния документ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама