Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16997187 www.bgdnes.bg

ШОК! Крал Чарлз III има рак, Хари спешно се прибира

Крал Чарлз III е диагностициран с рак, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от Би Би Си.

В края на миналия месец носителят на короната се подложи на операция за уголемена простата.

Ракът е бил открит при скорошната операция на краля, но не е свързан с неговата простата, която го изпрати в болница през януари.

Реклама

От дворецът допълват, че Чарлз е започнал регулярна терапия.

Чарлз, който се възкачи на престола преди 16 месеца, беше диагностициран с доброкачественото заболяване на 17 януари. Той отмени ангажименти преди медицинската процедура, която беше направена миналия петък следобед, припомня Асошиейтед прес.

Медиите на Острова обявиха, че принц Хари е говорил с крал Чарлз за диагнозата му и ще пътува до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни. 

Смята се, че Чарлз лично е съобщил  на двамата си сина принц Уилям и принц Хари новината за диагнозата си.

"Херцогът наистина е говорил с баща си за диагнозата му. Той ще пътува до Обединеното кралство, за да види Негово Величество през следващите дни", обяви източник, близък до Хари. 

Човек от обкръжението на Уилям обяви, че принцът на Уелс е в редовен контакт с баща си.

Кралят също лично е уведомил всички свои братя и сестри - принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Чарлз III е започнал график на редовни лечения, но е бил посъветван да отложи своите публични задължения. Дворецът отказа да потвърди вида рак. Той се върна от Сандрингам в Лондон в понеделник, за да започне лечение като амбулаторен пациент.

В момента има седем държавни съветници - членове на кралското семейство, които могат да заместват монарха, ако той е в чужбина или не се чувства добре. Това включва херцога на Съсекс Хари, който живее в Калифорния, и опозорения херцог на Йорк Андрю.

Членовете на кралското семейство, които могат да заместват краля, са кралицата и четиримата най-старши възрастни в наследствената линия. Това са принцът на Уелс, Хари, Андрю и принцеса Беатрис.

Но се смята, че никой от тях няма да бъде помолен да заеме мястото на краля. Той обяви, че ще продължи да работи зад кулисите по държавните дела и официални документи. Това вероятно ще включва седмичната му среща с министър-председателя Риши Сунак, която обикновено се провежда в сряда, и редовните срещи на Тайния съвет.

Реклама