Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17513964 www.bgdnes.bg

Русия изпълнява молба на Алла Пугачова, обявява я за чужд агент

Руската прокуратура поиска днес от министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент", предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че властите подготвят такъв ход срещу иконата на руската и съветската естрада, която се обяви против войната срещу Украйна. Тази сутрин говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че не разполага с официална информация по въпроса.

Реклама

Сега случващото се идва почти 2 години, след като Пугачова публикува обръщение към Министерството на правосъдието, в което моли да бъде включена в списъка на чуждестранните шпиони в "своята любима страна". Това тя направи от солидарност към съпруга си Максим Галкин "честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен руски патриот", който желае само "мирен живот, свобода на словото и спиране на убийствата на хора за "илюзорни цели", написа тогава Пугачова. Преди това и Галкин бе обявен за агент.

През ноември миналата година Пугачова се върна в Русия за последен път. Звездата напусна родината си след началото на войната в Украйна, живеейки известно време със съпруга си и децата им в Израел, но зслед ескалацията на палестинско-израелския конфликт се установиха в Кипър.

Четете още

Почина Зайцев, моделиерът на Алла

Почина Зайцев, моделиерът на Алла

Песните на Алла Пугачова вече не звучат в Русия

Песните на Алла Пугачова вече не звучат в Русия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама