Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17620513 www.bgdnes.bg

Почина скандалният О'Джей Симпсън

На 76-годишна възраст почина един от най-скандалните съвременни американци - О'Джей Симпсън. Новината съобщи семейството на бившата футболна звезда, който беше обвинен и в крайна сметка оправдан за бруталните убийства на бившата си съпруга и нейния приятел през 1994 г.

"На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, почина в битката си с рака. Той беше заобиколен от своите деца и внуци. През този период семейството му ви моли да уважавате желанията им за уединение", се казва в изявление от семейството му.

Реклама

През май 2023 г. Симпсън разкри, че е имал рак и се е подложил на химиотерапия. Той добави: "Изглежда, че го победих." Симпсън не уточни естеството на рака.

През февруари 2024 г. телевизионна станция в Лас Вегас съобщи, че Симпсън отново е бил подложен на лечение за неуточнен рак. Самият О' Джей отриче слуховете, че е бил в хоспис. Но не потвърди или отрече съобщенията, че е болен.

Орентал Джеймс Симпсън счупи няколко рекорда като колежански и професионален футболист. След това разшири своята популярност и богатство като спортен коментатор, филмов и телевизионен актьор.

Всичко се промени на 12 юни 1994 г., когато бившата съпруга на Симпсън - Никол Браун Симпсън, и нейният приятел, Рон Голдман, бяха брутално намушкани до смърт пред дома спортиста в Лос Анджелис. След няколко дни полицията обяви намерението си да арестува бившата футболна звезда за убийствата.

Пет дни след убийствата 95 милиона американци гледаха изваданото сягаш от филм преследване на Симпсън от страна на полицията. 

В крайна сметка О Джей се предаде на полицията и беше изправен пред съда за убийствата. През октомври 1995 г. Симпсън е оправдан в процес, който се излъчва ежедневно по телевизията и се превръща в международна сензация.

Четете още

Сърцето предаде Акебоно

Сърцето предаде Акебоно

На 114 г. ПОЧИНА най-възрастният мъж в света

На 114 г. ПОЧИНА най-възрастният мъж в света

Реклама
Реклама
Реклама