Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/17640484 www.bgdnes.bg

ТРАГЕДИЯ! 11-годишно момче умира заради мода в социалните мрежи

11-годишният Томи-Лий Билингтън от Ланкастър, Англия, губи живота си в резултат на тревожна тенденция сред младите в ТикТок. Семейството на момчето скърби за загубата. За да не преживее никой друг това, което те са преживели, семейството се опитва да разпространи информацията и да насърчи родителите да водят разговори с децата си.

Томи отива в къщата на приятел за преспиване. Трендът в социалната мрежа е да се вдишват токсични разтворители или газове, които предизвикват опияняващ ефект. Медицинският персонал съобщава за незабавната смърт на момчето.

Реклама

Шери, майката на Томи, моли другите родители да разговарят с децата си и да ги разубеждават да използват ТикТок. "Това коства живота на сина ми, защото опита да бъде актуален, както искат и много други деца", пише тя във фейсбук.

„Моля, говорете с децата си за последиците от това. Не мога да разбера защо някой изобщо би опитал това!", гласи призивът й. "Никога не съм изпитвала такава болка. Моето момченце. Ти завинаги ще бъдеш в сърцето ми", завършва съобщението си Шери.

Последиците от следването на тенденциите, които децата виждат онлайн, не винаги са ясни. Те често не осъзнават, че някои от тези трендове могат да бъдат фатални. Един от начините за контрол на негативното влияние на социалните платформи е правилното възпитание на децата и регулация от страна на родителите за използването на някои от социалните канали.

Четете още

Доживот за Георги, убил брутално приятелката си

Доживот за Георги, убил брутално приятелката си

Бащата на едно от загиналите деца в Лим с тежка изповед: Тяхната смърт спаси други животи

Бащата на едно от загиналите деца в Лим с тежка изповед: Тяхната смърт спаси други животи

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама