Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4896971 www.bgdnes.bg

Лекари от две болници в София спасиха млада родилка и бебето й

Благодарение на координацията между лекарите на столичната болница „Майчин дом” и „Александровска” бяха спасени 21-годишна родилка и нейното бебе.

Майката, чийто термин бил на 10 август, постъпва в Университетската АГ болница „Майчин дом” с оплаквания за остри болки в корема. След неколкократни консултации със специалисти от хирургичните клиники на Александровска болница се установява, че състоянието й бързо се влошава и докторите вземат решение за спешна оперативна интервенция. Това съобщиха от пресцентъра на СБАЛАГ „Майчин дом”.

Реклама

През нощта в Родилна зала на „Майчин дом” смесен екип от двете лечебни заведения - Д-р Светослав Савов, д-р Мъсева и д-р Попадиин, извършват първо секцио за спасяване на бебето, а след това и чревна резекция.

Ражда се момченце 2400 гр, 44 см. в добро общо състояние. В хода на последвалата операция се установява оплитане на тънкочревната бримка, която е била пред спукване. Налага се отстраняване на увредения участък от червото. След операцията майката се чувства добре и няколко дена след нея заедно с първородния си син са изписани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама