Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4900848 www.bgdnes.bg

Супер омега план, за да се почувствате различно

Фобията от мазнини. Предразсъдъците. Омразните групи мазнини

Днес модерното общество страда от страх или, както някои ще го нарекат, от явна и чиста омраза към мазнината. Разбира се, знаем, че погрешните мазнини ще ви карат да напълнявате, запушват артериите ви и предизвикват туморни образувания. Знаем също обаче, че съвсем малка част от мазнините са убийци. Повечето хора в дествителност са информирани погрешно и мразят всички мазнини. Ако искате да постигнете своето оптимално здраве, можете да се възползвате от Супер омега плана и като начало да започнете да консумирате правилните мазнини, каквото е например маслото от ленено семе.

Добрите мазнини срещу лошите мазнини

Можете да консумирате мазнини. Можете да консумирате много мазнини. Но ключовото умение за поддръжка на тялото и ума ви в състояние на оптимално здраве е да се научите да различавате добрите от лошите мазнини. В Гърция типичната храна се състои от 40 процента мазнини (същия процент, както в САЩ или Европа), но значително малък процент от гърците имат рак на простатата и на гърдата. Така че, не мазнината сама по себе си е враг, а по-скоро типът мазнина, която консумираме. Гръцката храна е богата на Омега-3 и мононенаситени (Омега-9) мастни киселини. Това са добрите мазнини, които за съжаление вече не получаваме в достатъчно количество от нашата храна. Всъщност, както споменава Майкъл Мъри, доктор природолечител, „ Повечето хора са намалили консумацията си на естествени, неподправени есенциални мастни киселини и драстично са увеличили консумацията на рафинирани и подправени мазнини и масла.”

Реклама

Мазнини, които убиват!

Тревожно научно изследване показва, че излишни количества наситени мазнини и транс-мастни киселини (произведени изкуствено молекули, създадени от хидрогетирането на растителни мазнини) са убийци, които повишават риска от заболявания на сърцето, тумор, диабет и други свързани с възрастта заболявания. Тези лоши мазнини се намират в говеждото месо, млечните продукти, маргарина, печените продукти и други обработени храни.

От друга страна, ако прибавите само няколко грама масло от ленено семе в дневната ви храна, тогава ще увеличите значително „здравите” години от вашия живот.
Лененото масло би могло да бъде една от най-добрите пълноценни храни, добавяни към диетата ви. Това е точната мазнина в точното време, погледнато исторически. Време, когато нашите храни са изчерпани откъм Омега-3 мастни киселини.

Няколко грама ленено масло на ден

Хипократ е казал да оставим храната да бъде нашето лекарство. И в най-пълна сила това важи за лена. Ленът е най-перфектната природна мазнина, която можем да включим в диетата си.

Прясното и студено пресовано ленено масло, което предлагаме на вниманието ви, е от органично отгледани и не генетично третирани ленени семена – без каквито и да било замърсители и химикали и богато на Омега-3 мастни киселини.

Увеличаващите се доказателства от молекулярни и биологични експерименти на клетъчно ниво, както и клиничните проби, говорят за това, че Омега-3 мастните киселини потенциално са свързани с благотворно влияние при сърдечносъдови заболявания, тумор, остеопороза и симптоми на менопаузата. Тези потенциални ползи за здравето са в съответствие с епидемиологични данни, показващи, че нивото на различни болести на сърцето, различни видове тумори, остеопорозни фрактури и симптоми на менопаузата е по-ниско при хора, които консумират растително-базирани храни, богати на Омега-3 мастни киселини. Истината е, че повечето от нас биха имали съществена полза от органичния лен.

Ленено масло Barlean’s

100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.

Най-продаваният Омега-3 продукт в САЩ!

Product of U.S.A.

www.barleansbg.com

Реклама
Реклама
Реклама