Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4921517 www.bgdnes.bg

Без цигари и диета за стегнат бюст

Да е стегната и хубава кожата на бюста не зависи само от гените. Страничните фактори също са много важни и от значение.
За цигарите се знае открай време, че са доста опасни. Никога обаче предупрежденията не са достатъчни, за да накарат който и да било да се откаже от тях. Веднъж тръгне ли се с пушене, трудно се отказва. Наред с многото вреди обаче то води и до увисване на бюста. Обяснението е просто - димът генерира големи количества свободни радикали, които разрушават еластиновите и колагеновите влакна в съединителната тъкан. Именно тези влакна са крепителната мрежа, без която кожата увисва.


В най-топлия месец от годината пък трябва да пазим бюста и от слънцето. Силните лъчи отново водят до намаляване на еластичността на кожата ни. Според данните са необходими няколко лета, на които гърдите ви да са на прекалено интензивно излагане на слънце, за да се отпусне кожата и тя да се сбръчка. Затова винаги поставяйте висок фактор слънцезащитна козметика, ако се печете без горнище. Най-добре ще е това да се прави и в часовете, когато слънцето не е така интензивно.

Реклама


В съчетание с полагането на грижи при излагане на слънце през лятото е много важна и хидратацията. Много хора просто не намират воля, за да си наложат да пият повече вода. Това обаче е много важно за кожата и особено за тази на бюста, която е доста нежна и чувствителна. Липсата на вода също води до намаляване на гъвкавостта на кожата и съответно до изменяне на формата на бюста.


Пиенето на недостатъчно количество вода, съчетано с прием на вредни храни, е доста вредна комбинация за гърдите. Още по-вредни са пък крутите диети, при които почти не се яде. Постоянното намаляване и качване на килограми е едно от най-пагубните неща за формата и вида на бюста. По този начин се подлага на сериозен тест способността на кожата да се свива и разтегля. В един момент тя просто няма да успее да насмогне и това ще си проличи чрез отпускане на бюста. Именно това е и вредният навик, който най-видно се отразява на гърдите.
Стегнатата кожа на гърдите обаче се влияе и от други фактори, които са малко известни. Сред тях например е правилната стойка. Колкото по-прегърбени сте, толкова по-лошо за бюста ви. Същото важи и за съня. Много лошо се отразява и липсата на спортен сутиен, ако тренирате. Това винаги се отразява на кожата, която губи от еластичността си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама