Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4921525 www.bgdnes.bg

Избирайте внимателно сутиена

Един от най-големите ужаси за съвременните жени е кърменето. ГЖорляма част от дамите се опасяват, че храненето на новороденото може да увреди формата на бюста им и той да увисне.
За да предпазите бюста си е добре да не го забравяте, нищо че едва ли ще е първа грижа, когато ви предстои един от най-важните етапи в живота ви. Всъщност стойката си остава страшно важна за гърдите и най-вече по време на бременността. Кожата, която държи гърдите, се опъва именно от гръбните мускули. Именно заради това от огромно значение за формата им е да се спазва правилна и изправена стойка. Също много важно условие е дълбокото дишане, коетго също помага. Ако се поддържа изгърлбена стойка или приведена напред те може да увиснат.


Изборът от сутиен е много важен по отношение на здравето и комфорта на бюста дори и когато не сте бременни. Недейте да се водите по модните течения, а винаги избирайте формата,к оято ви е най-удобна и подходяща на формата на гърдите ви. Материята задължително трябва да бъде естествена. Не трябва да си взимате много стегнат сутиен, тъй като ще почувствате болки в даден момент. Хлабавият също не ви върши работа, тъй като няма да изпълнява предназначението си.

Реклама


Имунната система на бременната жена е по-различна от обикновено. Заради изострената чувствителност е възможно да се появи непоносимост към синтетични тъкани. Чистият памук е най-добрият избор за материи през бременността. Моделът за бременни гърди трябва да е без банели или те да са поставени плътно в чашката, за да не упражняват натиск върху гърдите. Закопчаването трябва да е на гърба, за да не убива гърдите.


Някои упражнения или по-скоро гримаси помагат за еластичността на кожата на бюста. Свиването на мускулите на врата, на горната част на гърдите и на гърба по 20-тина пъти всеки ден ще има доста добър ефект. Така ще укрепите горния кожен мускул, който се спуска от врата към гърдите.


Не забравяйте да правите масаж на гърдите по време на бременността. С нанесения върху гърдите крем правете нежни кръгови движения. Масажът има оросяващо и засилващо кръвообръщението въздействие.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама