Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4921570 www.bgdnes.bg

Водещ професионалист, в областта на перкутанната хирургия, у нас, за да консултира и оперира български пациенти

Medic Net International осигурява достъп на българските пациенти до висококвалифицирани европейски специалисти в различни области на медицината. При това без да напускат страната! Без да се налага да чакат с месеци.

Представяме Ви

д-р Ернесто Пинторе,
специалист в областта на ортопедията и травматологията. Ако имате наследствена или придобита деформация на стъпалото, или какъвто и да е друг ортопедичен проблем, не се колебайте да се възползвате от предложението на Medic Net International за консултация със специалист от чужбина!

Реклама

Д-р Ернесто Пинторе е ортопед и травматолог с над 30 годишен стаж и опит, придобити в различни школи и здравни системи в Европа и света. Космополитната му нагласа го отвежда навсякъде, където би могъл да обогати своя опит и възможности да бъде полезен. Последовател на емблематични имена в съвременната ортопедична практика, неговото присъствие и желание да предаде опита си на млади български ортопеди е комплимент за българската здравна система.

Д-р Пинторе е един от авторите и лекторите на Академия Пинторе-Петри - специфична програма за споделяне на добри практики и умения, припозната от Българския лекарски съюз (БЛС) като програма за продължаващо обучение на специалисти в ортопедията у нас.

Д-р Пинторе гостува ежемесечно в България по покана на международната медицинска мрежа Медик Нет Интернешънъл (Medic Net International) и вече няколко години оперира и консултира български пациенти с широк спектър проблеми в сферата на ортопедията - наследствени и придобити деформации на стъпало, китки, колена и други. Извършва смяна на колянна, тазобедрена и раменна става, като възстановителният процес след интервенцията е значително скъсен, благодарение на уникалната си техника на работа.

Той е сред най-уважаваните и търсени европейски ортопеди. Квалификацията му включва:

 Диплома по медицина и хирургия (Университета в Неапол, Италия), 1981 г.;Специализация в областта на хирургията, ортопедията и травмите, 1987 г. (Неапол, Италия); Специализация по спортни травми, Университета в Гренобъл, 1989 г.; Специализация по ортопедия и травми, патологична хирургия на ръката, Университета в Монпелие (Франция) от 2001 до 2004 г.

Др. Е. Пинторе автор на многобройни публикации в международни издания, а в интерес на развитието на млади специалисти в областта на хирургията намира време в интензивния си график да води лекции, организира семинари и конгреси на международно равнище. Той поддържа активно и свой собствен канал в социалната платформа за видео споделяне YouTube, където качва заснети свои операции и където споделя мнения и опит със специалисти от цял свят.

https://www.youtube.com/results?search_query=ernesto+pintore

Реклама

Практики и професионален опит

 Ортопедична клиника, Университета в Неапол, (Италия) от 1981 до 1983 г.; Асистент в Университета в Сент Етиен (Франция), Катедра по хирургия; Ортопедия под ръководството на проф. G. Bousquet, от 1983 до 1984 г.; Ортопедична хирургия в Instituit Calot of Berck sur mer (Франция), от 1985 до 1986 г.; Ортопедична хирургия в Болничния център на гр. Анеси (Франция), от 1986 до 1990 г.; Хирург в Областната болница на гр. Епсъм (Англия), 1990 г.;Началник-отделение в Болничния център на гр. Анеси (Франция), от 1991 до 1993 г.;

Преминал е стажове в Испания, Швейцария, Израел, САЩ, Германия, Австрия, Франция, Шотландия, Малта;

 Участник в хирургични демонстрации и конференции в Италия, Франция, Аржентина, Полша, Испания и Малта; Технически съветник на съда в гр. Салерно; Съветник по ортопедичните въпроси на спортни военни групи "Fiamme gialle" (IRS), отдел „Джудо“, Рим, и на "Fiamme оро" (IRS) и "Fiamme azzzure" (Затворническа охрана) (отдел „Джудо и бойни спортове“); Съветник по ортопедичните въпроси към регионалния комитет към Италианската федерация по бойни спортове, джудо, тежка атлетика и свързани с тях спортни дисциплини на област Кампания; Съветник по ортопедичните въпроси на най-важните спортни общности в област Кампания;

Почетен президент на Филхармония „Джузепе Верди“ на Театро Верди,  гр. Салерно;

От 1994 г. е ръководител на клиника „Ортопедия и травмаология“ в частната болница „Клиника Малцони“ в Агрополи, област Салерно (Италия).

Още за д-р Пинторе:

Др. Е. Пинторе е бивш професионален спортист, занимавал се с лека и тежка атлетика в младежките си години, активен член на италианската федерация по джудо, а през 1972 и 1973 г. е и италиански шампион в лека до тежка категория по вдигане на тежести.


Какво споделят пациенти на д-р Пинторе в България може да откриете във Facebook

Реклама
Реклама
Реклама