Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4944054 www.bgdnes.bg

Верига за бързо хранене мами - слага топено сирене вместо кашкавал в сандвичите

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че слага в сандвичите кашкавал, след като на практика ползва заместител - топено сирене. За подобно нарушение Законът за защита на потребителите (ЗЗП) предвижда и глоба до 30 000 лв.

На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка „кашкавал”. При документална проверка на фактурите от производителя обаче КЗП установи, че артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета” или „триъгълни парчета” без подробно описание.

Реклама

Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта също било записано „нарязано топено сирене”. Такъв надпис имало и на етикета на производителя върху кашона.

Според КЗП очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата.

Комисията счита, че невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания продукт заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама