Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/4957277 www.bgdnes.bg

Селфи с Ванга за здраве

Селфи с Ванга е най-новата атракция на Рупите, разказаха местните. Стотиците хора, които постоянно се стичат, за да посещават малката къщичка на пророчицата в комплекса там, не пропускат да си направят снимка със статуята й. Според вярването им това води до късмет, добро здраве и може да помогне, когато някой има неприятности.

Според вярването духът на баба Ванга още витае на Рупите. Това твърди и Серафим Иванов, управител на комплекса на Рупите.
"На нас баба Ванга ни помага, духът й е на Рупите и тя бди над всичко. Хората като дойдат, минават навсякъде из комплекса. Стоят в парка, правят си снимки навсякъде. Доволни са от това, което виждат, и от зеленината. Казват, че за първи път виждат такъв парк и озеленен район", сподели мъжът пред вестника.
Заради вярването, че духът на пророчицата все още е в района, всеки, дошъл на мястото, не пропуска да си направи и снимка със статуята й. Хората се надяват, че ще задържат поне за малко добрата енергия, която се усеща на самото място.
"Мястото е със силно енергийно положително биополе и може би заради това баба Ванга се е пренесла там, а не заради стария град, който наскоро откриха наоколо. Мястото се знае, че е такова, но не и защо го е избрала. Ванга работеше в Петрич и отиваше на Рупите да си почива. Едно време бяха написали, че има много места по света с такова биополе, но най-силни са в Аржентина, Индонезия и това на Рупите. Неслучайно баба Ванга поискала да се построи там черквата, защото действително мястото е с положително биополе. Хора от институти са идвали с уреди, които показват високи стойности. Това са факти, пред които всички трябва да се съгласим", обяснява Серафим Иванов.
Рупите са една от любимите дестинации не само на българите. Сред известните, които редовно ходят там, е Нешка Робева. Селфи със статуята на пророчицата е направил и актьорът Антон Касабов.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама