Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/5087519 www.bgdnes.bg

Лекари от отделението по съдова хирургия в Бургас лекуват трудно зарастващи рани с Терезиенойл

На тематичен австрийски традиционен обяд в къщата на Яблански Ведра Интернешънъл представи историята и действието на лечебното масло Терезиенойл. Шеф Андре Токев, познавач на тиролската кухня, подбра най-характерните ястия от тази област в Алпите, претворявайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл.

Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем. Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание на Терезиенойл с пациенти, лекувани локално с лечебната смес. А Илияна Баръмова, старша сестра на Първо отделение по обща хирургия в МБАЛ Бургас и медицинска сестра в Център за трудно лечими (декубитални) и хронични рани в Бургас, запозна аудиторията с различни случаи на пациенти, успешно лекувани с билковото масло .

Реклама

ЛЕГЕНДАТА ОТ ТИРОЛ

Терезия Райтзамер разкри, че рецептата на лечебния мехлем се пази от рода й над 650 години. Приложението му е свързано с изцеряване на рани и изгаряния. В рода на Терезия се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от предците й през 1350 година. Заедно с бебето, пред вратата на дома са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес.

Оттогава растението се пази и отглежда в семейството на Терезия Райтзамер, а лечебното масло се произвежда от майката в рода. В основата на мехлема е залегнала животинска и птича натурална мазнина. Екстрактът от тайнствената билка, наричана „египтянката“, предопределя ефективното действие на маслото.

Цветето се доближава по характеристика до семейство Лилиецветни, но само по себе си е уникално и не може да бъде открито никъде другаде по света. Докато в миналото се е отглеждало само в къщата на семейството, в наши дни се култивира при специални условия. Производственият процес на цветния и ябълковия екстракт продължава от 6 до 9 месеца.

ИЗБАВЛЕНИЕТО

През 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук се оказва повратна точка в историята на Терезиенойл. Тогава маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от изгаряне по главата и гърба с врящо мляко. Терезия научава за него по радиото, свързва се с лекарите в Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. По настояване на родителите, които се отказват от кожна трансплантация, и със съгласието на завеждащия клиниката това става възможно. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никакви белези. Така започва нов живот за Терезиенойл – след година продуктът е на пазара в Австрия.

БЛАГОСЛОВ ОТ ВАТИКАНА

В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 .г, маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, който е помогнал на хиляди хора да се излекуват.

Реклама

Терезия Райтзамер познава сегашния ректор на Папския институт Santa Maria dell'Anima, който следи отблизо развитието на лекарството. Благодарение на инициативата, която той подема в папските братства в Рим, днес все повече хора по света знаят за целебното мазило. В Рим и в Папския институт също го използват.

У НАС

България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която чудодейното билково масло е достъпно.

Под ръководството на д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, в период от 6 месеца е извършено клинично изследване на 22 пациенти с трудно зарастващи рани със съдов произход. Болните са с давност на раните над 2 месеца, лекуват ги локално с Терезиенойл в продължение на 30 дни. Наблюденията установяват, че Терезиенойл хидратира тъканите в раните, редуцира бактериалната инвазия и намалява възпалителния процес. Лекарите са категорични, че маслото стимулира епителизацията, лесно е за приложение, а болките намаляват или изчезват. Лечението е убедително, като се подобрява качеството на живот.

Търсете Терезиенойл в аптеките. За повече информация посетете: www.theresienoil.bg/

Реклама
Реклама
Реклама