Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/8292653 www.bgdnes.bg

Професор Лукашак за здравето, имунната система и билковите екстракти advertorial icon

Екстрактът от вилкакора има способността да мобилизира имунната система.

Основната цел на дългогодишните изследвания на професор Йежи Лукашак върху действието на екстракта от вилкакора е да установи откъде произлиза тази огромна способност на вилкакора да мобилизира имунната система.

Тайната на необикновените свойства на вилкакора се крие в:

Първо - в наличието на оксиндолови алкалоиди

Второ - в малката молекулна и лявовъртяща се структура

Трето - в силните антиоксидантни свойства

Още през 2018 г в интервю на Вит Романовски за полското списание „Zyj dlugo”, професор Лукашак подчертава полезните свойства и спецификата на екстракта от вилкакора.

В своите изследвания върху вилкакора исках да установя откъде произлиза тази огромна способност на вилкакора да мобилизира имунната система. Стигнах до извода, че е следствие от нееднородното разпределение на електроните в пръстените на оксиндоловите алкалоиди, влизащи в състава на растението. Такова разпределение на електроните поставя молекулите на алкалоидите в състояние на леко трептене, предизвикано от електричното поле на протеините. Това от своя страна привлича макрофагите, важни за нашата имунна система, и ги принуждава към по-висока активност. А от това следва, че организмът е по-добре пазен от тях...”

Вилкакора като определен вид котешки нокът има много и разнообразни ценни качества. Професорът отбелязва, че най-важното ѝ свойство е това, че е имуномодулатор. Когато трябва, вилкакора повишава работата на имунната система, а при нужда, например при автоимунна агресия, понижава нейната активност.

На въпроса дали приема вилкакора, професор Лукашяк отговаря:

„Познавайки спецификата на това растение и аз се възползвам от полезните му свойства. Зная, че вилкакора стимулира защитните сили на организма, така че я приемам в периодите на спад на имунитета - през есента и зимата, с добър резултат. Просто не настивам, а грипът ме подминава.”

ВИЛКАКОРА

Стандартизиран екстракт от вилкакора (Uncaria tomentosa) и витамин С

Наличие на оксиндолови алкалоиди - 9 mg в дневна доза прием

• Подпомага имунната система срещу вредното действие на вируси и бактерии

• Спомага за пречистването на организма

• Забавя процесите на стареене на клетките

• Помага за поддържане на доброто здраве на целия организъм

• Съдържащите се антиоксиданти и оксиндолови алкалоиди свързват вредните свободни радикали, увреждащи здравите клетки и спомагат за поддържане на физиологичните стомашночревни, пикочнополови, чернодробни, белодробни процеси.

Универсалност

Европейската организация EFSA обяви благоприятното въздействие на Uncaria tomentosa върху имунната система и ставите, благодарение на способността ѝ да спира синтеза на фактор TNF-alpha, имащ отношение към възпалителните състояния на ставите. Обхватът и резултатите от провежданите актуални изследвания, позволяват да се предположи, че скоро този списък може бъде разширен.

AMC Pharma Ltd е производител на Вилкакора, Гравиола Сангре де Драго и много други хранителни добавки на основата на стандартизирани билкови екстракти.

Вносител: АМЦ Фарма България ООД

София, ул Поп Богомил 23, офис 7

тел: 02 983 11 81, 0888 990 871

www.zdrave-amc.com

Реклама
Реклама
Реклама