Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/8754578 www.bgdnes.bg

Помощ при гастрит, нервен стомах и запек advertorial icon

Екстракти от билки помагат бързо при проблеми на храносмилателната система, гастрит, колит, хемороиди, запек

Често храносмилателните проблеми са следствие на стреса, нередовното или нездравословно хранене. Лечебните свойства на билките са известни от векове на хората по цял свят. Повече от век учените изследват активните субстанции на растенията, които имат здравословно влияние на организма. Днес хит са хранителните добавки, съдържащи екстракти от растения и билки, стандартизирани по активни субстанции, които имат определен здравословен ефект.

ГАСТРОХЕЛП обединява здравословните качества на три растения:

лен, алое и зелен чай.

Ленът съдържа масла и слузни вещества, които действат благоприятно на лигавицата на стомаха и червата, подпомагат храносмилането, усвояването на хранителните вещества и редовното изхождане, особено важно при раздразнени черва и запек.

Алое - екстрактът от алое подкрепя ензимните и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система при киселини, гастрит, колит.

Зелен чай – наличието на 60% полифеноли в използвания екстракт са антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на клетките и подпомагат възстановителните функции при възпалителните процеси.

Ползи от приема на Гастрохелп:

• Помага при гастрит, киселини, рефлукс

• Действа благоприятно на лигавицата на стомаха

• Подкрепя храносмилателните процеси

• Подпомага метаболизма на глюкозата

• Благоприятства здравето на червата

• Спомага за редовното изхождане при запек

Професор Йежи Лукашяк, доктор на фармацевтични науки

„Съставът на хранителената добавка Гастрохелп е богата на едни от най-ценните съставки, които се намират в растителните суровини. Тяхната специфична характеристика е отразена в литературните източници, понеже алое и лен са лечебни суровини, описани в Полската Фармакопея Х, това им осигурява най-висок ранг сред лечебните суровини.

Особено внимание заслужават съдържащите се в алое натурални субстанции - противоболкови, противовъзпалителни и антибактериални, както и биостимулиращи.

Много интересен от гледна точка на механизмите на абсорбция на отделните активни субстанции е фактът, че става на колоидна среда, която се образува от съставките на слузните субстанции под въздействие на дифузионната фаза - на водата. Полученият колоиден разтвор се разнася като филм върху стомашно-чревната лигавица, улеснявайки абсорбцията на активните вещества, от които не всички са разтворими във вода, също така покрива лигавицата на стомаха и червата.

Колоидната среда увеличава и синергичното действие на отделните активни субстанции, което добавя стойност на хранителната добавка ГАСТРОХЕЛП.

Смело може да се твърди, че хранителната добавка отговаря на препоръките за приложение, като: подобрение на комфорта на функциониране на храносмилателната система, подпомагане на храносмилането, както и увеличаване на имунитета и стабилизиране нивото на глюкозата.”

Хранителните добавки с билкови екстракти дължат своя здравословен ефект на биоактивните субстанции, които съдържат. Стандартизацията е гаранция за наличието на определено количество активни съставки във всяка капсула и обосновава очаквания резултат от определената дозировка. Синергичното действие на билките има ефект на засилване на действието отделните активни съставки в лечебните растения.

Подбраните съставки на Гастрохелп имат комплексен подход, затова продуктът подпомага храносмилателните процеси, поддържа здравето на стомаха и червата, помага при гастрит, киселини и колит, спомага за редовното изхождане при запек.

Гастрохелп може да закупите от аптеките или директно от АМЦ Фарма България ООД, София, ул. Поп Богомил 23, официален представител на A-Z Medica, Полша, www.zdrave-amc.com тел.: 02 983 11 81, GSM: 0888 990 871

Реклама
Реклама
Реклама