Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/4884791 www.bgdnes.bg

Проф. Мермерски изригна: Вучков е новият Бай Ганьо

Проф. д-р (два пъти) на науките Христо Мермерски

Един мой приятел от студентските години бе стигнал до извода, че колкото и да са различни хората, в крайна сметка те могат да бъдат обединени в три основни групи (категории):
Първата група е най-многобройната. В нея влизат хората с непостоянен характер. В някои моменти са много добри и отзивчиви приятели, в други не можеш да ги познаеш - много лоши.
Във втората група влизат хората с напълно изграден характер. Те никога не се забъркват в излишни спорове или по-точно ги избягват. Тези хора нямат врагове и това прави живота им спокоен и успешен.


За съжаление това е най-малобройната група. С тях е удоволствие да се контактува, тъй като и да си в нервно напрежение след 30 минути с тях се чувстваш спокоен.
Най-неприятни са хората от третата група. Това са хората, които изпитват непреодолимо желание да критикуват, да оскърбяват и най-неприятното е, че от това те се чувстват щастливи и изпитват истинско удоволствие от „добре свършената работа“.

Реклама


В тази група можете да откриете нашия приятел „професор“ Юлиян Вучков. Той вече над 50 години громи който му падне, за да задоволява критикарския си нагон (сигурно се учудвате, че професор съм сложил в кавички). Това не е за да го иронизирам. Но съм написал така, защото досега на никой не е показал дипломата, което води до сериозно подозрение?!!?
Ние имаме много журналисти, които бяха или са били по-директни в критиките си, но те никога не са си позволявали грубости и епитети, които си позволява „нашият юнак“.


Ще изброя само няколко, които могат да му бъдат за пример: Марко Семов, Кеворк Кеворкян, Иван Гарелов, Дмитрий Иванов, Бойко Станкушев, Лили Маринкова, а от новите Петър Волгин и Иво Христов.


За разлика от тях той не анализира дейността на отделни журналисти, певци, водещи, политици, а ги жигосва, унижава и изпитва неистово садистично желание да ги окаля, използвайки епитети и изрази, които са характерни за хора с лошо възпитание и изключително ниска култура - каруцарски език.


Той си е извоювал правото от последна инстанция да отправя обидни епитети, и то към хора, които нямат възможност да се защитят. Ще си послужа с примери:
В едно от предаванията си той оскърби, и то без никакъв повод, Росица Кирилова, една харизматична, прекрасна певица с отлични певчески възможности и водеща на предаването „За животните с любов“, като заяви: „Това не е никаква певица!“
Втори случай - за Гала, цитирам: „Гала превърна предаването си в кръчмарска изповедалня на малоумници и простаци!“ В интерес на истината едно от най-хубавите предавания, което разглежда много важни въпроси от съвременния живот, е това на Гала. Този брутален „водещ“ с едно изречение обижда стотици хора, които може да го съдят, защото не са нито малоумници, нито простаци.


Отново ви връщам на Гарелов, Кеворкян и плеядата много добри журналисти.
Кажете ми, драги читатели, освен този мазохист вие чели ли сте някъде и някога такъв език. Това не може да чуете никъде по света.
Трети случай: “Анка и Вико се дуят като казанлъшки лелки на мегдан!“
На цяла България е известно, че едни от най-интелигентните, най-харизматичните водещи са не Анка, а Ани Цолова и не Вико, а Виктор Николаев. Тези Анка и Вико заради огромната си аудитория буквално бяха откраднати от Нова телевизия и тях ги критикува човек, който беше изгонен от всички телевизии точно заради каруцарския му език.


Ако влязат в неговия тон на едно от предаванията, те вместо да се свиват и мълчат, да слязат на неговото ниво и да му кажат: „Вучето - злото куче се дуе като пиян пуяк!“
Следващата му жертва е Мира Добрева: „Главата ме заболява от кудкудякането на Мира Добрева!“
Господине, нима си забравил, че една от най-добрите, най-харесваните, с най-добра дикция беше тази Мира. Как си позволяваш да я унижаваш, защото ако те поставим до нея, ще изглеждаш смешен и жалък.

Реклама

Пета жертва:
„Векилска ръси алабализми, Любенова се хили лигаво!“
Ами, Вуче, кажи ми има ли някой да се хили по-лигаво от теб?!?
Седмата жертва, и то само в една статия: „Митко Цонев е по-страхлив от майка си!“
Господине, Митко води предавания, в които се обсъждат изключително сложни въпроси. Въпреки това той никога не прекрачва границите на почтеността. Напротив, той предлага спокоен тон, без да се дуе като теб. И това го прави не защото е страхлив, а защото е умен и културен. И не е тайна, че той беше един от най-добрите водещи.


Вучков е много завистлив и се дразни, защото не го канят често в медиите и с невероятна злоба и обида казва: „Абонирани гости в медиите са Ивайло Дичев, Антон Гълъбов, Харалан Александров, Андрей Райчев и други подобни или университетски преподаватели." Ами, Вучков, канят тези, които са интересни и имат да кажат по най-културен начин това, което интересува хората. По-нататък продължава: „В тяхната гама се тресат ту победоносно, ту сърдито журналисти (и според мен способни) като Илияна Беновска, Соня Колтуклиева, Стойчо Керев, Веселин Драмджиев.“


Завижда милият, защото не го канят!
И върхът на бруталността, простащината, наглостта и цинизма е следното изказване:
„Щом чучелото Плевнелиев е президент, аз съм господар на света!“ Аз също имам много въпроси към президента, както може би и вие, но съгласете се, че това не може да се случи и в най-изостаналите страни.
Ако се върнем на всички посочени случаи, в които унижава, оскърбява, буквално жигосва хора, които по-късно с месеци ги е срам да се появят на улицата.
И както е казал Вазов: „Тоз човек още живей между нас!“
Спомням си един стих на Пеньо Пенев: „Не позволявайте дребната човешка злоба да съсипе дните ми?!


Предполагам, че всички унижени от този лош човек са си спомнили този стих.
От статиите и предаванията е видно, че Вучето е примитивно лош, зъл и злобен човек, който изпитва непреодолимо желание да гази, да унижава, да мачка психически хора, които с абсолютно нищо не са заслужили неговите оценки.
Аз го познавам отблизо този човек, от 10 години, и затова искам да ви припомня кой е другият, непознатият на обществото Вучков и затова нека ви разкажа няколко случая, които напълно го характеризират.
В много предавания той се е изявявал като много голям специалист по любовните въпроси, дори е давал съвети за тях.


Но с този голям познавач пред 6-7 години се срещнахме по негова молба:
„Христо, ти си по-контактен от мен, имаш много познати интелигентни жени, аз съм изолиран, не познавам такива. Би ли ме запознал с някоя на около 50 години.“ Съгласих се и още същата седмица по негово предложение се срещнахме в ресторант „Грозд“. Седнахме и вместо да му представя дамата, той взе листа с менюто и ме попита: „Какво ще кажеш, ако си поръчам риба, която е малко скъпичка - 54 лева?“
Дамата ме попита: „По чия покана съм тук?“
„Не, не, ще взема пъстърва, тя струва само 28 лв., иначе ще ти излезе много скъпо. Цената е по-приемлива.“


Поръчахме и ние и вместо да води разговор, да се представи, както обикновено става, той с настървение се занимаваше с рибата, като си пълнеше устата и не можеше да говори. Срещата завърши само с обяда.
Сервитьорът донесе сметката и му я подаде. Той ме погледна въпросително и отсече: „Ти плащай!“ Дамата деликатно се извини, че бърза и си замина!
„Интересна, красива, интелигентна, но изглежда много серт и надменна. Може да ме срещнеш с друга, но да бъде малко по-закръглена."
На следващата седмица в лятната градина на БАН го срещнах със служителка от БАН. Пак същата история, разговор нямаше, само ядене, което унищожи със завиден апетит. И тази дама ни остави, защото бързаше и защото поканата бе от него, а сметката плащах аз.
По-късно и двете, като ме видеха, казваха: "С този дивак никога не бих се срещнала втори път."


Има и трети случай:
„Христо, може ли да дойда с една дама на вилата, тя ще ме докара, за да се видим?“
Дойде точно на обед с едно симпатично миньонче. Седнахме на масата, на която имаше плодове, зеленчуци и сирене.
„Заповядайте, хапвайте това, което ви харесва“ - поканих ги аз.
Той мълча известно време и запита:
„Аз може ли да ям само сирене“, и изяде половин буца сирене.
Оттогава не желаех да го виждам.


Но епопеята по намирането му на нова подходяща дама е продължил моя приятел инж. Маринов, но към горните изисквания е добавил и да е заможна.
Мой колега от БАН Иванов е трябвало да вземе документи от дома му: „Нямаш представа каква мръсотия е в апартамента му.“
Драги читатели, написах тази статия, защото не може един съвременен продължител на делото на един Алеков герой да унижава, да оскърбява без всякакъв повод, така просто само за да изпита патологично удоволствие за това, че им е причинил жестока болка.


От написаното дотук е видно, че на този човек му липсват не първите 7, а 77 години от неговия живот и е крайно време да бъде изхвърлен на бунището на смрадливата журналистика и да остане там като „легенда“.
Много приятели, колеги и журналисти ми казаха: "Не се занимавай с този глупак."
Един главен редактор също се опита да ме разубеди: "Знаеш ли какво ще стане, ако хвърлиш камък във вонящо блато - ще се опръскаш."
Аз съм твърдо убеден, че все някой трябва да отговори на този самозабравил се "гений на злото" и реших, че това съм аз - човекът, който най-добре го познава.
Случайно научих, че има договор с един вестник, който аз много харесвам и чета, да пише всяка седмица по една статия срещу голям хонорар. Междувременно излезе още една, ама действително воняща статия срещу журналисти, които многократно го превъзхождат. Това ми дойде в повече и затова ще продължа своя коментар, защото неговата безцеремонност е отвратителна.

Ето неговите коментари:
"Илияна Беновска е като затворническа надзирателка." Илиана Беновска е много по-добра журналистка от теб. Тя задава неудобни въпроси и отговаря на тях директно, докато ти се криеш от зрителските неудобни за теб въпроси по време на предаването ти, като искаш от Богомил (от екипа ти) да не ти ги задава, като не пуска тези зрители в ефир. От Беновска трябва да се учиш във всяко едно отношение.


Друг цитат от въпросната статия: "Мозъкът на Сашо Диков буксува." Но тоя Сашо Диков те превъзхожда многократно. За разлика от теб той не стои на "Олимп", а се среща директно с хората и им задава всякакви въпроси, а не ги унижава като теб. И от него трябва да се учиш, защото ти се криеш от хората, които критикуваш. Така че заслужава да се помисли чий мозък буксува.
Ти беше изгонен от почти всички телевизии, в които имаше предаване именно заради безцеремонното ти поведение и брутален стил на водене. За съжаление в същия този стил продължаваш и сега.
Драги читатели, този човек е не само циничен, но той се нуждае от преглед при психиатър.
Друг негов цитат, който отправя към журналистката Лора Крумова: "Лорка е хм фуклива, хем комплексирана, безцветна и (обърнете внимание) - завистлива. По-нататък в статията "награбва" цяла плеяда журналисти, "които са хем за пренебрежение, хем за съжаление" - Мира Добрева, Маргарита Михнева, Миглена Ангелова, Мирослава Кортенска, Елена Йончева и др.


Юлияне, не се сравнявай нито с Маргарита Михнева, нито с Елена Йончева!
Опитай се да се отдалечиш от себе си и тогава ще разбереш, че си кръгла нула в сравнение с тях. Това са разследващи журналисти, а не гнусни критикари.
Продължавам да цитирам части от статията, където проф. Вучков става още по-налудничав: "Беновска (пак за нея) работи вече в Канал 3. Там посрещна Цачевата Цецка като балканска кралица. Този път се хвърли с дълги целувки и прегръдки (обърнете внимание) с карикатурната шефка на парламента."


Кажете ми, драги читатели, този човек няма ли срам и елементарна култура, за да обижда по този начин третата по важност личност в страната, и то без всякакво основание!
Не е пропуснал и Кошлуков, като се пита "защо, като е умен, не може да привлече зрителите".
"Светослав Иванов е с напомадена коса и сватбарска усмивка." Юлияне, какво ти пречи усмивката му? На тебе ли искаш да прилича - зловещ и намръщен? Признай, че му завиждаш!


Под отровното му жило попадат и Ани Салич - една превъзходна водеща в телевизия, и Сашо Кадиев, и много още.
До началото на септември г-н Вучков, пишейки статии всяка седмица, ще унижава със садистично удоволствие не само журналисти, а може би и политици и кой знае още кои?!

Това е и причината да няма приятели и семейство. Съдбата му е отредила да бъде сам като вълк единак!

ВНИМАНИЕ!

Вестник "България Днес" предоставя възможност на всеки, почувствал се засегнат от поместения материал, за право на отговор.

Реклама
Реклама
Реклама