Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4948455 www.bgdnes.bg

Сестрата на удушвачката Атанаска забогатя

Солидни печалби е натрупала от туристическия сезон Северина, сестра на осъдената доживот Атанаска Георгиева, която получи доживотна присъда за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие.
Роднината на затворничката, която веднага след тежкото престъпление бе прибрана в ареста по подозрение за съучастничество, се хвалела из града, че по-силен сезон отдавна не са имали с партньора й в живота и баща на децата й Веселин Тошев. Той е собственик на хотел "Лагун", в който беше засечен телефонът на малката Алекс, преди тялото й да бъде открито в квартирата на Атанаска. Тежковъоръжени и маскирани ченгета щурмуваха хотела малко преди трупчето на момиченцето да бъде намерено под леглото на убийцата му. Разследващите предполагаха, че детето е държано като заложник. Часове по-късно се оказа, че то отдавна е удушено от Атанаска.
След жестокото убийство и атаката на "Лагун" местните започнаха да го наричат "Хотелът на ужасите". Той остана затворен дълго време, под предлог че се ремонтира. В началото на туристическия сезон изобщо нямаше изгледи, че "Лагун" ще отвори и ще приема туристи през лятото.
В града се говореше, че Северина е напуснала града заедно с малките си дъщери. Според една от версиите тя оставила бащата на децата си заради влошените им отношения, които застигнали двойката след ареста на Атанаска. Друга спрягана клюка носи, че сестрата на убийцата имала нов мъж в живота си и се установила при него. Самият собственик на хотела Веселин Тошев месеци наред не се мяркал из Поморие и жителите на града мислели, че е забегнал зад граница. Той искал иска час по-скоро да забрави за преживения кошмар.
Северина и Веселин отново са се събрали, разкриват съседи. Доволна от изглаждането на отношенията между двамата, младата жена не спирала да се хвали колко добре живеят вече и как процъфтява бизнесът им. Северина се хвалела наляво и надясно, че толкова силен сезон отдавна не са имали. Хотелът им се пукал по шевовете, дори отказвали резервации. Двамата с Веселин не подвивали крак. Собственикът на хотела дори работел като готвач в кухнята, за да смогне да изхрани клиентите си.
Докато Северина трупа пачки, сестра й Атанаска е заключена в Сливенския затвор. Тя обжалва пред по-горна инстанция доживотната присъда, която й бе наложена от Бургаския окръжен съд за жестокото убийство на 8-годишната Алекс преди година и четири месеца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама