Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4951283 www.bgdnes.bg

Волейболният ас Тодор Скримов: Мечтая за отличие

Звездата на Тодор Скримов изгря на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. След отказа на Матей Казийски от националния отбор той зае неговото място на игрището. С екипа на България посрещачът има три четвърти места от големи форуми - олимпийските игри (2012 г.), Световната лига (2013) и европейско първенство (2013). През този сезон Скримов пропусна финалите на втора дивизия поради контузия.
От следващия сезон той ще носи екипа на "Пауърволей" (Милано). В своята кариера Скримов е играл още за "Андреоли" (Латина) и "Пари Волей". През сезон 2010/2011 е обявен за посрещач №2 на Франция.

Симеон ДЕМИРЕВ

- Тодоре, как се чувствате след дългата почивка?
- Добре. Не помня откога не съм имал толкова дълга ваканция. Зареден съм с енергия. Чувствам се отпочинал. Настроението в отбора е идеално. Готвим се за добро представяне на европейското.

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


- Има ли поставена цел пред вас?
- Засега няма. Още може би е малко рано. От федерация сигурно ще обявят какво ще искат от нас, но още не са го направили. Ние в отбора сме си поставили за цел да играем добре във всеки мач и да стигнем, колкото се може по-напред.
- Как виждате конкуренцията на първенството на Стария континент?
- Има поне четири-пет отбора, които са на много високо ниво. Франция, която допреди две години не беше сила, спечели Световната лига. Конкуренцията ще бъде огромна. Трябва да работим здраво и да дадем всичко от себе си, ако искаме да постигнем добър резултат.
- Тази година счупихме 35-годишния карък и играхме финал. Не е ли време да спечелим златото?
- Много ми се иска, но трябва да бъдем реалисти. Не знам в каква форма ще успеем да влезем преди европейското. След контролите преди него ще сме наясно какво ни е нивото.
- Какво не ни достигна на победим Франция във финала на Световната лига?
- Ако всички в отбора бяхме здрави, можеше да имаме по-голям шанс. Франция не е непреодолим отбор. Но конкретно за финала смятам, че нямахме шанс. Те бяха в невероятна форма.
- Не взехте участие във финалите поради контузия. Как изживявахте мачовете отвън?
- Беше ми трудно заради страхотната публика във Варна. Тръпки ме побиваха дори извън игрището. Най-много ме е яд, че не успях да се насладя на невероятната подкрепа на феновете.
- Какво промени Пламен Константинов, откакто е начело на тима?
- Той вкара нови системи и тактики в отбора. Това е нормално. Всеки треньор има различен възглед върху играта. Според мен вече започнахме да показваме играта, която Константинов иска да вижда от нас. Треньорът разчита на голяма група от играчи, което е прекрасно. Не пуска само шест състезатели, а дава шанс на всички. Това е най-голяма разлика, която направи, откакто е треньор на отбора.
- Ще играем отново в елита на Световната лига. Ще имаме ли сили да се преборим с голямата конкуренция?
- Голяма предимство е, че ще играем с най-добрите. Срещу противници от подобен калибър се израства. Няма да ни бъде лесно да се класираме за финалите. Отборите, срещу които ще се изправим, са едни от най-добрите. Ако искаме да растем, ще трябва да бием всеки един, който ни се изправи на пътя.
- Догодина има и олимпиада. Как виждате шансовете ни за класиране в Рио?
- Ще бъде трудно, особено на първия турнир. По-скоро се надявам да хванем последния влак за олимпиадата. Дано повече европейски отбори вземат квоти на Световната купа. Така шансовете ни за класиране ще се увеличат.
- Има ли лидер в националния отбор?
- Изявен, не. Ние сме един колектив. Не се делим.
- Как виждате конкуренцията в отбора?
- Добре е, че сме петима посрещачи. Ще има борба за двете места в титулярната шестица. При Пламен Константинов винаги конкуренцията е голяма. Той не робува на имена. При него играе този, който е в най-добра форма. Без Матей Казийски конкуренцията е по-малка. Той е невероятен състезател. Ако беше в състава, едното място със сигурност щеше да е него.
- Имате нов отбор "Пауърволей" (Милано). Как се стигна до трансфера ви?
- Свързаха се с мен точно след края на Световната лигата. Изчаках да видя и другите предложение. Това на отбора от Милано ми се стори най-добро. Условията, които клубът ми предлага, са отлични. В Италия ми харесва. Знам езика. Там се живее спокойно. Първенството е силно, но не както преди три-четири години. В Италия всеки мач трябва да си на 100% .
- Споменахте, че сте имал оферти от други отбори. От кои страни?
- От Русия и Турция. За момента сметнах, че тази на Милано е най-подходяща за развитието на моята кариера.
- В клуба ще играе и друг българин Даниел Милушев.
- Радвам се, че ще бъдем заедно. Това е голям плюс за мен. С Дани се разбираме чудесно.
- За какво мечтае Тодор Скримов?
- За медал с националния отбор. Без значение дали ще е от европейско, световно или от друг форум.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама