Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5033749 www.bgdnes.bg

Петев пуска нов отбор срещу Хърватия

Националният селекционер Ивайло Петев готви сериозни промени за гостуването на Хърватия утре в Загреб. Треньорът ще пусне съвсем различен състав в сравнение с последния мач на България, загубен с 0:1 от Италия. Очаква се Петев да направи цели седем промени в титулярната единайсеторка от Палермо. Единствените сигурни за мача с Хърватия, които играха и срещу италианците, са вратарят Божидар Митрев, Георги Миланов и завръщащият се като капитан Ивелин Попов. "Шанс ще получат нови момчета, които по-малко са играли - заяви селекционерът Петев. - Може и някои, които за първи път са викани. Това е моето решение."
Последните индикации от лагера на нашите преди заминаването са, че в центъра на защитата ще застане двойката от "Лудогорец" Александър Александров и Георги Терзиев. Двамата се редуват като титуляри в тима от Разград, но според Петев са най-подходящи за гостуването на хърватите, тъй като са сработени. Засега селекционерът няма да рискува с пускане на Иван Иванов от началото на мача. Самият той признава, че след двегодишното лечение на тежка контузия все още не е готов за трудния двубой срещу Лука Модрич и компания.
Със сигурност място в титулярния състав на десния бек ще получи Живко Миланов. Зетят на президента на БФС Борислав Михайлов напоследък играе изключително стабилно в "Левски" и бързо отново се превърна в един от най-важните играчи за "сините". Петев обмисля изненада и с пускането на дебютанта Антон Недялков в лявата зона на защитата. Играчът на "Литекс" е считан за един от големите родни таланти и в бъдеще се очаква да заиграе важна роля в националния отбор.
В полузащита абониран за титулярно място е халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов. От началото на сезона той е предимно резерва в руския тим, но въпреки това ще продължава да е основна фигура в националния отбор. Миланов може да играе и в по-предни позиции, което дава различни варианти за тактика пред Петев.
Гласеният за титуляр Ивайло Чочев почти сигурно няма да може да играе срещу хърватите. Халфът на "Палермо" има проблеми с бъбреците и Петев едва ли ще рискува с неговото включване. Вместо него най-вероятно шанс за изява ще получи Христо Златински. Бившият играч на "Лудогорец" е твърд титуляр в румънския "Университатя" и показва стабилни игри от началото на сезона. Другата алтернатива в тази зона е Георги Костадинов, който е основен халф в "Левски". Почти сигурно в центъра на терена място ще получи Симеон Славчев, който от този сезон играе под наем в кипърския "Аполон".
По крилата с най-големи шансове за титулярно място е Александър Тонев, който вече играе в италианското първенство за "Фрозиноне" и до момента оставя добри впечатления. За място в по-предни позиции ще се борят още Тодор Неделев и Антон Карачанаков, като най-вероятно Неделев ще започне мача.
Петев все още не е решил дали България ще играе с чист централен нападател, или отново ще заложи единствено на Ивелин Попов в атака. Футболистът на "Спартак" (Москва) вероятно ще е сам пред противниковата врата, въпреки че предпочита да играе зад нападателя. Димитър Рангелов не убеждава, че заслужава титулярно място, и почти сигурно ще се наложи Попето да е единственият ни нападател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама