Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17734095 www.bgdnes.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Разплитат убийството на Нотариуса

  • Възможно е поръчителят вече да е известен
  • Разследването върви много бързо, работи се само по една версия за покушението

Разследването за покушението на Мартин Божанов напредва, и то бързо. В момента ченгетата и прокуратурата работят само по една водеща версия за поръчковото убийство на Нотариуса. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската градска прокуратура.

Реклама

Версиите, по които действаха разследващите, бяха две. Едната бе спор за пари, а другата ченгетата смятаха, че може да е личен мотив.

Нотариуса се е занимавал с различни съмнителни сделки, искал и пари от хора, за да им прави услуги. Смяташе се, че е възможно недоволен от услугите или пък човек, от когото Божанов е искал пари, да стои зад убийството. Не е изключено и сделка, която не се е харесала на клиент, да е причина за разстрела.

Една от тези версии вече е отпаднала и разследващите нищят само другата, което е голям напредък за тези под 3 месеца от покушението над схемаджията. Каква точно е версията, наблюдаващият прокурор пази в тайна засега, защото това може да възпрепятства разследването и да подскаже на килъра, че органите на реда са тръгнали по дирите му.

Фактът, че следователите са се концентрирали върху само един възможен сценарий около ликвидирането на Нотариуса, подсказва, че е възможно дори да имат заподозрян, който е поръчал убийството на Мартин Божанов. Източници на "България Днес" казват, че за самия килър, този, който преби и застреля Нотариуса с един контролен куршум в главата, не се знае кой е. Но е възможно ченгетата да имат някакви насоки относно това, кой е поръчал схемаджията да бъде ликвидиран.

Смъртта на Божанов разтърси цялата държава до основи. Съдебната ни система се оказа "похитена" от Нотариуса и неговата престъпна мрежа, която се занимава с търговия с влияние, изнудване на прокурори, съдии и следователи и извършване на всякакви услуги, като повдигане на неправомерни обвинения, освобождаване на дадени лица от ареста или вкарването им там. Улики, цели дела и разследвания са заметени заради групировката на Мартин Божанов, смятат разследващите, както и комисията, която нищи действията му.

Божанов бе ликвидиран показано пред дома си в столичния квартал Горна баня. Нотариуса е пребит зверски, а след това килърът го е застрелял с един куршум в главата. Дали убийството му ще бъде разплетено, както и кои хора в съдебната система и във властта са имали участия в схемите му, се надяваме да разберем. Но едно е факт и това е, че разследването бележи сериозен напредък и скоро може да има разкрития относно това, кой стои зад поръчковото убийство. Що се отнася до магистратите, замесени с Божанов, специална комисия в момента мъдри именно това, но надали някога истината ще излезе наяве.

Реклама

 Изнудва магистрати със секскомпромати

Нотариуса е изнудвал магистрати със секскомпромати! Тази информация освен от източници на "България Днес" бе потвърдена и от Ивайла Бакалова. Самата миска е изнудвана от Мартин Божанов-Нотариуса. От прокуратурата също потвърдиха, че разследват и в тази посока.

Нотариуса е държал две студиа за красота на централната улица в София "Алабин". Случайно или не, те са съвсем близо до Съдебната палата. Двата уж козметични салона само са изглеждали така. Всъщност зад уредите за разкрасяване е имало стаи, в които магистрати са отивали, за да задоволяват сексуалните си нужди.

Всичко това е било уреждано от Нотариуса, но задкулисно. Това, което не са знаели дадените прокурори и съдии, е, че схемаджията е поставял скрити камери във всяка стая, които са снимали секссцените и различните фетиши на служителите в съдебната система. След това Нотариуса е използвал тези записи, за да изнудва даден магистрат, когато му потрябва. Когато някой трябва да бъде пуснат от ареста, когато някой трябва да бъде вкаран там със съмнителни обвинения, които са били скалъпени, или при друга нужда, Нотариуса вадел порнофилмчетата, твърдят източници на "България Днес". Секскомпроматите са били един от основните инструменти, с които години наред Нотариуса е работил безпогрешно, преди да бъде ликвидиран в Горна баня пред жилището си.

Бакалова каза, че е чувала, че Божанов е изнудвал магистрати със сексвидеа, снимки и всякакви компромати. Миската сподели също, че има информация, че тези две студиа за красота са били именно бардаци и точно там са били записвани прокурорите и съдиите да се забавляват със секси мацки.

Четете още

Нотариуса прецаква делото срещу агенция "Митници"

Нотариуса прецаква делото срещу агенция "Митници"

Нотариуса измести Компира!

Нотариуса измести Компира!

Реклама
Реклама
Реклама