Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5142999 www.bgdnes.bg

Приятел затрил Мартин в Девня

Бабаитите, които нападнаха и заклаха 23-годишния Мартин Тодоров и раниха в бедрото приятеля му Руско, са се познавали с пострадалите. Това научи "България Днес" от разследващите.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Инцидентът станал в петък вечерта. Убитият Мартин, който е от съседното село Николаевка, отива заедно с приятеля си Руско в местна кръчма в Девня. Двама младежи са нападнати още в заведението след пиянски скандал. Догонени са близо до детска градина от седмина младежи, някои от които са познати на полицията. Схватката приключила бързо. Докато Руско е ранен в крака и изпада в несвяст, Мартин е убит с нож, забит в сърцето.
"В момента разпитите текат. Установени са всички участници в инцидента. Четирима бяха задържани още в събота. Други двама се предадоха сами в неделя сутринта", разкриха още полицаите. Оръжието, с което е убит Мартин, не е намерено.
Оцелелият Руско Георгиев е син на общинския съветник в Суворово Георги Георгиев. Семейството му има дискотека там и не е ясно защо момчетата са отишли в Девня. От полицията не са открили данни скандалът да е възникнал заради наркотици въпреки твърденията на очевидци, че заведението е сборище на дилъри и наркомани.
"В момента задържаните разказват различни версии, но повечето се страхуват и съдействат на полицията. Не е установено кой точно е наръгал загиналия", разкриха още ченгетата.
Убитият 23-годишен Мартин е бил сгоден със сестрата на оцелелия Руско - Дияна. Момичето е бременно в петия месец. Двамата влюбени трябвало да се оженят следващия уикенд, научи още "България Днес".
Руско Георгиев е в болницата без опасност за живота. Той е категоричен, че за първи път вижда биячите - версия, която според полицаите не отговаря на истината.
Близки до пострадалите твърдят, че един от участниците в мелето е син на общинския съветник от Девня Лазар Славов. Диян Славов движел с охрана и често се опитвал да раздава правосъдие в града. Бабаитите избягали с две-три коли от местопрестъплението. Някои от тях са от Варна и Игнатиево.
Бащата на заклания Мартин е известен в областта като Тодор Кучето. Навремето бил луда глава, но в последните години не се замесвал в скандали, разказват близки до семейството. "Със сигурност ще дири отмъщение. Мартин му беше едничък син", категорични са те.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама