Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5148050 www.bgdnes.bg

90 лв. за кукла с фередже

Нов хит се появи на българския пазар. В детските магазини вече се продава кукла, забулена с фередже. Въпреки арабския си произход играчката носи християнско име. Тя е кръстена Николета и има розово фередже. Струва около 90 лева. Извървяла е пътя от арабския свят до щандовете на българските магазини и сайтове за онлайн продажба.


Според социалния антрополог Харалан Александров едва ли вносителите и търговците на куклата Николета са искали да отправят социално послание. На друго мнение е отец Гелеменов. Той е категоричен, че куклата с фередже е част от ислямизацията на България.
"Не съм учуден. С тази кукла планът за ислямизацията на нашата страна вече работи с пълна пара. Не е редно в християнска страна като България да се продава кукла с фередже. Ходил съм в много ислямски страни като Ливан, Пакистан и други. Там местните дори не ходят с фереджета", обясни пред "България Днес" отец Георги Гелеменов.
Според него името на куклата е, меко казано, скандално. Гелеменов е категоричен, че е невъзможно играчка с фередже да носи българско име като Николета.
"И куклите Барби с минижупите са под всякаква критика, но тази с фереджето бие всичко. Освен това цената й е безобразно скъпа. За 90 лева могат да се купят поне 10 кукли", допълни пред вестника Гелеменов.
Единственият екзорсист у нас взе отношение и по въпроса с бежанците. Той е убеден, че трябва да спрем да пускаме тези хора в пределите на нашата родина.
"Ще берем ядове с тях, ако ги оставим да живеят в България", категоричен е Гелеменов.
Евродепутатът Ангел Джамбазки също изрази своето мнение за куклата с фередже.
"След Алах ак Барби логично иде и Джихади Кен. С "аксесоари" шахидско коланче и малки калашничета. Вече ги има по магазините в Париж, Лион, Брюксел, Копенхаген. Весела Коледа", написа в личния си профил във Фейсбук Джамбазки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама