Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5148065 www.bgdnes.bg

Ловеч трепери от Гришата

"Литекс" загуби и без това малкото си фенове в Ловеч. Причината за това е страх на хората от собственика на "оранжевите" Гриша Ганчев.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Неотдавна босът използвал доста остър подход, за да потуши бунт на привържениците срещу евентуално обединение с ЦСКА. "България Днес" научи от свои източници от Града на люляците, че силоваци са "съветвали" част от агитката да не обелват и дума против плана за сливането на двата клуба. Конфронтацията между феновете на четирикратния шампион "Литекс" и Гриша Ганчев се е състояла по време на домакински мач на тима миналия месец, но така и е останала потулена.
Тогава част от хората опитали да издигнат транспарант срещу идеята на Ганчев да превърне "Литекс" в ЦСКА. На момента босът пратил част от своите охранители да "превъзпитат" непослушните фенове и да им вземат плакатите. Още на следващия мач посещаемостта паднала драстично, а седалките на градския стадион в Ловеч останали почти напълно празни.
В града имало идея да се организира протест за спасяването на футболния отбор и запазването на идентичността му. Той обаче се провалил, след като организацията стигнала до ушите на Гришата. Повечето от местните хора пък се страхували да излязат на открита конфронтация с Ганчев. Още повече че той се явява най-големият работодател в региона и повечето фенове зависят от него за това да изхранват семействата си.
В последните два домакински мача "Литекс" вкара по четири гола, съответно на "Славия" и "Ботев", но по трибуните нямаше кой да аплодира попаденията, защото числеността не наброяваше и 100 души. Зевзеци в града дори се майтапят, че повече публика се събира на постановките на Драматичния театър в Ловеч.
В лагера на ЦСКА също са раздвоени относно евентуално обединение с "Литекс". Ясно е, че част от феновете стоят твърдо зад Гриша Ганчев и неговата идея за спасението на "червените". В същото време обаче повечето фракции и ветераните на клуба не искат по никакъв начин смесване с ловешкия клуб. Те подкрепят идването на Васил Божков, който обещава да оздрави дружеството. Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков е категоричен, че амбициите на Гриша Ганчев за клуба остават същите, както и до момента.
"Разговарям с Ганчев тогава, когато е необходимо. Ние нямаме ежедневни контакти, а когато е необходимо, се виждаме. Г-н Ганчев е достатъчно амбициозен и не виждам промяна в неговите амбиции. Той ще продължи с цялата си дейност да помага на бъдещото развитие на ЦСКА", каза Марков пред ТВ7.
"Казахме, че старият клуб има огромни задължения. Мнението на ръководството е, че не сме способни да пристъпим към такава крачка. Нека бъдем коректни - не говорим за оздравяване. Аматьорският клуб ЦСКА функционира с изключително скромен бюджет. Имахме групи от 40-45 състезатели на терена от един отбор. По тази причина намалихме и броя на отборите, а това наложи и намаляване броя на треньорите. Публична тайна е, че школата е функционирала просто формално. Имаме много идеи, които ще бъдат в посока за развитие на нашата школа, която да произвежда състезатели, които да имат възможност за влизане в първия отбор. Намалихме и броя на служителите в администрацията. Това също е в посока намаляване на бюджета на ЦСКА. Разбира се, че получават заплати. Искам категорично да заявя, че няма служители, които не са си получили заплатите от лятото до сега. Другото са спекулации", увери бившият национален селекционер на България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама