Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5294893 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" бие шута на голмайстора си

Ръководството на шампиона "Лудогорец" вдигна мерника на голмайстора си Клаудиу Кешеру, научи "България Днес". Повод за това стана скандално интервю, което румънецът даде тази седмица в родината си. В прав текст той заяви, че иска да се завърне и да играе в родината си. Така индиректно си призна, че не се чувства особено щастлив в Разград, въпреки че от началото на сезона има 10 гола и е лидер при реализаторите в "А" група.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Кешеру е с получен жълт картон от собствениците на клуба братя Домусчиеви, които изобщо не толерират подобни изказвания, развалящи духа в съблекалнята. Според вътрешна информация румънецът е привикан на среща с босовете, които били много ясни и категорични, че при следващата изцепка извън терена нападателят може да си събира куфарите. Нападателят се кълне, че думите му не са били преведени правилно и той изобщо не е говорил за напускане на "Лудогорец".
"Аз ще ви помоля да прочетете добре интервюто му в румънските медии. Тук обичаме нещата да се преекспонират", коментира пред "България Днес" треньорът на тима Георги Дерменджиев.
Самият Кешеру едва ли ще иска толкова бързо да се стигне до подобен развой, тъй като в момента прибира заплата от по половин милион евро на сезон. Освен това той се кани да участва на европейското първенство във Франция това лято, а за да попадне в групата на румънския състав, задължително трябва да играе редовно.
"Искам да се върна в Румъния и ще го направя. Ще ми е трудно това да се случи сега, защото нещата са много сложни. Но кой знае? Прекарах твърде много години в чужбина и когато се появи възможност да се завърна у дома, ще я обмисля много сериозно", бяха думите на Кешеру, които ядосаха шефското звено в Разград.
На всичкото отгоре в момента румънецът е измъчван от контузия и все още не е готов за игра. Това поставя под сериозна въпросителна участието му в мача на годината срещу "Левски" на 21 февруари. Двубоят до голяма степен ще повлияе в битката за титлата между двата клуба. Срещата бе преместена от БФС за 15,30 часа в неделя другата седмица.
Съставът на треньора Георги Дерменджиев ще направи две генерални репетиции за дербито със "сините". Утре "лудогорци" се изправят последователно срещу отборите на "Етър" и "Добруджа". Идеята е в игра да се появят абсолютно всички налични футболисти на шампионите, след като те се завърнаха от дългия подготвителен лагер в Турция.
Единственият, който с абсолютна сигурност пропуска сблъсъка срещу "Левски", е левият защитник Браян Ангуло. Той е повикан да играе в националния отбор на Колумбия до 23 години, който се готви за олимпиадата в Рио. Ангуло ще бъде повикан като един от тримата футболисти над тази възраст, които имат право да допълнят селекцията. Двата приятелски мача с Хондурас (на 24 и 27 февруари) ще бъдат подготовка за олимпиадата, на която Ангуло по всяка вероятност ще участва.
Междувременно "Лудогорец" се уреди с чисто нова придобивка за дербито с "Левски". Клубът получи подарък от името на своя 6-годишен фен Леон, живеещ в Страсбург. Става въпрос за огромен тъпан, оцветен в клубните цветове и емблемата на разградчани. Ударният инструмент е с диаметър 85 см, а върху него са започнали да се разписват всички футболисти и ръководители на "Лудогорец". Първите, поставили автографите си на тъпана, били Козмин Моци, Вандерсон, Георги Терзиев, както и изпълнителният директор Ангел Петричев. Шумът от него ще бъде изпробван още в първото пролетно домакинство. Идеята е занапред тъпанът да се превърне в сувенир.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама