Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5296445 www.bgdnes.bg

Даниел Панов домакинства премиерата на туристически филм за Велико Търново с Юлиан Вергов

Популярният и обичан актьор Юлиан Вергов е в ролята на туристически гид в документалния филм "Велико Търново в сърцето на историята". Разказано по интересен начин, миналото на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти.

Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Във филма присъстват също съвременните облик и живот на старопрестолния град с всички значими актуални събития.

Реклама

Националната премиера, която бе в София в четвъртък вечерта, бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Прожекцията е част от програмата на 33 Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016".

"Трябва да учим нашите деца да опознаят българското. Филмът е чудесна реклама на родолюбието и българщината и особено добре пресъздава болярския дух на старопрестолния град", каза Даниел Панов. Той добави, че в момента Община Велико Търново работи по подготовката на нов аудиовизуален спектакъл на крепостта Царевец, който ще бъде популяризиран по време на туристическия сезон.

"Велико Търново в сърцето на историята" е първият документален туристически филм, произведен в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат .Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp”по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация за културен туризъм.

Режисьор на филма е Калоян Николов, а продуцент - Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор е Павлин Гроздев. Музиката е писана специално за екранизацията от Давид Коканчев. Лентата ще се разпространява на електронен носител от Туристическия информационен център "Царевград Търнов" и ще се състезава в няколко кинофестивала, сред които Карлови Вари и Португалия, казаха от местната администрация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама