Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5417915 www.bgdnes.bg

Хисарския поп стана фермер

Легендата на българската музика Димитър Андонов, известен като Хисарския поп, е пред финансов колапс. Изпълнителят, който е бил преследван от режима на Тодор Живков, едва оцелява с пенсията си от 180 лева.


"Трудно ми е. Преди години имах малка заплата и затова сега пенсията ми е малка. Тогава обаче имаше участия, а сега от началото на годината веднъж ме поканиха да пея в град Съединение. За щастие на 21 май съм поканен на бал в Пазарджишко и ще получа хонорар. И това горе-долу е за половин година", разказа пред "България Днес" нелеката си съдба соченият за основоположник на попфолка в България.

Реклама


Андонов признава, че не отказва предложения за участия, тъй като всеки лев ще му е от полза. За странични доходи той разчита и на малкото си хотелче в Хисаря, което обаче рядко се пълни с посетители. "Сега очаквам 8-9 души от Бургаско, които признаха, че идват в хотела заради мен. Искат да ме видят, да им попея. Те са учители и живо се интересуват от мен. Но в повечето случаи е така - имам посетители в хотела заради мен", призна Хисарския поп.


Заради финансовите си трудности той се принудил да затвори ресторанта в курортното градче. "Нямаше смисъл да го държа отворен, защото само ми трупаше загуби. Хората не се решаваха да идват, защото нямаше нормален път до него - една кал, едно чудо. Кой нормален ще тръгне с колата си по такъв път?! Затова реших да оставя само хотелската част, но и там положението не е много добро", каза още легендарният изпълнител.


Хисарския поп намира частично спасение в градината, която със собствени сили поддържа. "Отглеждам си домати и краставици в оранжерия и нямам търпение да станат готови за ядене. Много са вкусни, не са като тези по магазините, които имат вкус на цървул. А и са едни големи - някои домати стават по 1 килограм бройката. Направо съм за рекорд", похвали се певецът.


Последната му кауза е да запише 1000 песни на флашки, за да останат като културно наследство. "Това са мои песни, които никой не знае и не изпълнява. Затова реших да ги запиша, за да не се загубят след мен", завърши изпълнителят на "Дай си сърцето".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама