Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5452696 www.bgdnes.bg

Боби отвръща на удара на Гриша

Президентът на БФС Борислав Михайлов има готов план, с който да отвърне на удара, нанесен му от Гриша Ганчев, научи "България Днес".
"Михайлов е корумпиран, много корумпиран", заявява Ганчев в специално подготвено интервю. То е публикувано в книгата на Александър Манов и Димитър Пенев "Това е ЦСКА" и очевидно цели да отправи послание към ръководителите на българския футбол.
В момента Михайлов е подложен на огромен натиск да направи така, че ЦСКА с Гриша Ганчев начело да бъде върнат в елитния футбол. Боби е в тежка ситуация.

Ако позволи на "червените" да се промъкнат до "А" група, без да платят огромните си задължения, ще разбие своя авторитет пред УЕФА. Михайлов е член на Изпълкома на европейската футболна централа и няма никакво намерение да рискува личните си позиции, за да угоди на Ганчев.
Проблемът е, че зад Гриша стоят доста от феновете на "армейците", които могат да докарат главоболия на Боби. Затова планът на Михайлов да остави ЦСКА извън елитния футбол в никакъв случай не включва конфронтация с привържениците. Михайлов е готов да пребори амбициите на Ганчев не с интервюта, в които да отвръща на обвиненията, а с нормативни хватки. Работи се върху правила за участие в новия формат на "А" група, които по никакъв начин не могат да бъдат покрити от ЦСКА. Те ще бъдат съгласувани с УЕФА. Така Боби с пълно основание ще може да заяви: "Сърдете се на онези в Нион и на онези, дето докараха любимия ви клуб до този хал".
Михайлов няма намерение да използва връзките си в УЕФА, за да се отвори вратичка за "червените". Последните изявления на Ганчев окончателно са я затворили, твърдят близки до Михайлов.
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров направо призна, че според него спасението за "червения" клуб е оздравяване на сегашното дружество, тъй като компромиси със сливания и неплащане няма да има.
"Първо не знаем дали ще има Висша лига - заяви Тодоров пред БНТ. - Ще се реши към 10 май. Доколкото знам, трябва да видим дали ще има Висша лига въобще. Аз съм сигурен, че ще можем да подадем и по-късно документи, след 25 април. Съмнявам се, че ще допуснат новото дружество ФК ЦСКА в новата Висша лига. Ще видим, ще бъде интересно. През последните шест-седем месеца повтарям едно и също - най-правилният изход от цялата ситуация е оздравяване на старото дружество. Търговският закон го позволява и това е най-правилно."
В играта кой ще притежава клуба от Борисовата градина заедно с историята и купите в музея остава и друг бизнесмен, а именно Васил Божков. В момента той не иска да излиза на гребена на вълната, но продължава активно да се интересува от случващото се на "Българска армия". На него също няма да бъде позволено да погази правилата, категорични са служители с висок пост в БФС.
Божков вече е водил доста разговори както със синдика Дора Милева за ситуацията в клуба, така и с държавни институции, имащи да взимат пари. Дори е имал среща и с финансовия министър Владислав Горанов, на която са разисквани дължимите 11 милиона лева и начините за разсроченото им изплащането във времето.
Милева призна, че е имала среща с Божков, макар и да не потвърди категорично. "Срещата си е среща, съвсем друго обаче са намеренията. Нека да има нещо твърдо на масата и тогава ще коментираме!", лаконичен бе синдикът на "червените". Милева е оптимист, че делата в съда относно дълговете ще минат преди 25 май, когато е финалът за Купата на България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама