Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5542075 www.bgdnes.bg

Нов бизнес за Стратега: Пената стана букмейкър

Чичо Митко държи пункт за залози в София

Легендарният Димитър Пенев се впусна в нов бизнес - стана букмейкър.
Стратега държи пункт за залози в столичния квартал "Изток", който се намира точно до неговата триетажна къща. Треньор №1 на XX век има собствен персонал, който приема залозите на заклетите комарджии. За Пената остава най-сладката работа - да отчита печалбите и прибира парите.
Пунктът на Чичо Митко е истински хит в столичния квартал. Феновете предпочитат именно там да залагат на мачове с надеждата да прихванат от прочутия късмет на Стратега. Легендата на ЦСКА е на кадем за играчите и в неговия "Еврофутбол" често се печелят големи суми. Букмейкърът Пенев редовно посещава пункта си и често сяда на по питие със съкварталците си.
Стратега има триетажна къща в квартала, като в непосредствена близост до нея е отворил и малко заведение. Треньор №1 живее предимно в София и по-рядко вече се връща в родното Мировяне. Къщата му в столицата е на само пет минути път с кола до любимия стадион "Българска армия", където Пената е всеки ден заедно със стария си приятел и уредник на музея на ЦСКА Александър Манов.
Стратега е известен със страстта си към хазарта. Преди години Чичо Митко почти не излизаше от казиното, където завърташе сериозни суми на ротативките.
Букмейкърството не е единственото извънфутболно хоби на Димитър Пенев. През годините Стратега изгледа и изяде стотици зайци и пъдпъдъци, а брат му имаше овце и крави в Мировяне.
"Много обичам животинките, но вече само в тавичка за ядене", признава Стратега.
На юбилейния мач на Христо Стоичков легендата показа страстта си към четириногите и заедно с Христо Бонев подари малко кученце на дъщерите на Камата - Мика и Христина.
Пенев е доволен от новото си поприще като букмейкър и не крие, че изкарва достатъчно пари като за пенсионер. Пункт за залагания от години движи и друг известен цесекар - бившият тартор на агитката Димитър Ангелов-Дучето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама