Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5617204 www.bgdnes.bg

30 000 искал любовник за отвлечено дете

"Няма да си видиш копелето живо, ако не ми дадеш 30 000 евро! Всичко съм изпипал и ако не кихнеш кинтите, до няколко дни напускам страната."

Зловещата закана е отправена от експандизчията Владимир Владимиров от село Дамяница до бившата му жена Ралица Радева от Самораново. 9-годишният й син Иван изчезва безследно в четвъртък по обед малко преди да стигне до селския магазин, където го изпраща майка му. Разтреперената жена набира номера на Иван, но GSM-ът му е изключен. Час по-късно телефонът й прозвънява. Ралица натиска зелената слушалка и най-големите й страхове се оправдават. Детенцето й е отвлечено от Владимир, с когото преди години тя е живяла на семейни начала. Точно 24 часа след като Ралица обявява детето за отвлечено, то е открито живо и здраво на тавана къщата, в която живее с майка си. По думите на Радева детето било изпаднало в шок, а единственият му спомен бил, че Владимир го взел с тъмносин опел и му хвърлил телефона в храстите. Въпреки мистерията с откриването и заплитането на случая майката продължава да твърди, че бившият й мъж е отвлякъл Иван, като подозира, че може и да го е упоил. Малко преди да бъде открито детето, Владимир опроверга думите на бившата си жена, като заяви, че е лежала в лудницата 2 пъти. Той изтъкна, че преди време тя е инсценирала собственото си отвличане и се пробвала да удуши малкото им дете. Той не изключи варианта тя самата да е скрила сина си. Версията на Ралица обаче е съвсем различна. Тя подава сигнал до ченгетата, които тръгват за Дамяница. Жената организира приятели и тръгват да издирват Иван. В близост до магазина тя открива счупения му телефон. Ченгетата вече хлопат на вратата на престъпника. Полицаите му обясняват за сигнала на Радева, а той рязко отсича:
"Тази жена е луда. Не съм я търсил по телефона, откакто се разделихме през 2013 г., и оттогава не съм виждал Иван. Най-вероятно той е някъде в Самораново". Униформените си тръгват, без да направят нищо, твърди Ралица, която отново получава заплаха:
"Никой няма да ти помогне, скрил съм детето и не могат да го намерят."


"Думата на една майка не струва нищо пред думата на един престъпник, който си плаща", проплаква пред вестника Радева, като изтъква, че бившият й ще се пробва да я натопи.
Владимир и Ралица се запознават през 2012 г., тъкмо когато той е изтърпял 7-годишната си присъда за трафик на дрога в гръцки затвор. Пламва любов и на следващата година се ражда общото им дете. Владимир напуска любовницата си и се отрича от бебето. За Ралица обаче проблемите тепърва започват. Тя постоянно получава заплахи. Голямата дъщеря на пандизчията Роска я тероризира по телефона, като й казва, че къщата й струва колкото една клечка кибрит. През 2014 г. Ралица твърди, че Владимир й открадва колата, и подава сигнал срещу него в полицията. Отново обаче резултат няма. Тя пуска десетки жалби до властите, в които подробно описва заканите срещу нея и сина й Иван. От прокуратурата заявиха, че е започнато разследване, като отказаха да коментират дали има и каква е връзката на Владимиров и Радева с отвличането.


Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама