Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5669206 www.bgdnes.bg

Пипита е предател!

"Той е предател!" Това е присъдата на горещите южняци от Неапол за Гонсало Игуаин. Футболистът, когото само преди дни боготворяха...
Шампионът "Ювентус" ще плати 94 млн. евро за Пипита и той ще напусне "Наполи". Баста, Гонсало, твоята любов към парите се оказа по-силна от тази към синята фланелка!
Тифозите са бесни на аржентинеца. В центъра на Неапол група фенове скъсаха и изгориха фланелки на Игуаин. Социалните мрежи бълват подигравателни колажи и гневни послания по негов адрес.
"Наранени сме - обобщава настроенията запалянко на "Наполи", цитиран от Агенция АНСА. - Игуаин беше повече от обикновен футболист. Той беше символ за нас, но ни предаде, без дори да се замисли. Видя се що за човек е. Диего Марадона никога не би сторил същото."
Но Гонсало получи подкрепа от самия дон Диего. Най-голямата легенда на неаполитанци защити своя сънародник. Марадона е категоричен, че други са виновни за безумните трансфери, с които се разпределят милиарди всяка година.
"Цялата тази история ме натъжава, защото Гонсало отива в директен конкурент на "Наполи" - казва Марадона. - Но не можем да виним само него. Футболистът носи своята отговорност за решенията си, но той е обграден от хора, които мислят само как да трупат пари. Никой вече не го е грижа за феновете. Омръзна ми да повтарям, че в днешно време изглежда е по-важно да си добър бизнесмен, отколкото добър президент. По мое време не беше така. Жалко, че ФИФА продължава да спи."
Последният сезон на Игуаин с "Наполи" беше феноменален. Той вкара 36 гола в 35 мача. Така Пипита счупи рекорда на Гунар Нордал от "Милан", поставен през 1949-1950 година.
Постижението на Игуаин стана факт след хеттрик срещу "Фрозиноне" в последния кръг.
"Влюбен съм в "Наполи" - заяви тогава Гонсало. - След като вкарах третия гол, целият отбор тичаше към мен, за да ме поздрави. Това беше невероятно усещане за мен. Чувствам, че в "Наполи" ме желаят много повече от всеки друг клуб."
Няколко месеца по-късно милионите на "Ювентус" накараха Игуаин да промени мнението си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама