Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5677310 www.bgdnes.bg

Треньорът Ангел Червенков на "Локо" (ГО): Градът е в еуфория!

В Горна Оряховица броят часовете до мача между местния "Локомотив" и "Нефтохимик" (Бургас).
"Железничарите" се завръщат във футболния елит след 21 годишно изгнание в долните дивизии. Първите си домакинства отборът ще играе в Пловдив. Стадионът в Горна Оряховица още не отговаря на изискванията за лиценз.
"Градът е в еуфория - разказа пред "България Днес" треньорът на "Локомотив" Ангел Червенков. - Разчитаме много на подкрепата на нашите привърженици. Знаем, че разстоянието до Пловдив е голямо, около 200 километра. Но трябва да минем заедно и през това изпитание. Желаем силно победата в този първи мач, защото един успех ще вдъхне сила и самочувствие на футболистите."
Президентът на клуба Даниел Костадинов вярва, че отборът има сили да се представи достойно в Първа лига.


"Осигурен е транспорт за мача в Пловдив с "Нефтохимик" - каза Костадинов. - Очаквам около 500 човека да подкрепят отбора от трибуните. Правим всичко възможно да се върнем на стадиона в нашия град. Ако всички процедури минат нормално, има всички шансове "Локомотив" да се завърне у дома в началото на ноември."
Треньорът на "Нефтохимик" Димчо Ненов призна, че отборът му все още не е напълно сработен.
"Ако кажа, че сме готови, значи ще излъжа - каза наставникът на бургазлии. - Дори седмица преди началото на първенството при нас имаме нови попълнения. От друга страна, всички играчи се раздават максимално в подготовката. Вярвам, че ще се представим на добро ниво в първия двубой. "Локомотив" (Горна Оряховица) запазиха ядрото. С привличането на Ангел Червенков за старши треньор съм убеден, че ще са добре подготвени. Играхме контрола с тях през лятната подготовка. Надявам се да не повторим грешките от този мач, в който загубихме с 0:2. Излизаме, за да покажем най-доброто от нашия отбор."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама