Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5679408 www.bgdnes.bg

Гришо на 1/4-финал след 15 месеца

Григор Димитров остана доволен от играта си срещу хърватския гигант Иво Карлович в третия кръг на "Роджърс Къп". Българинът спечели с 6:3, 7:5 за 1 час и 40 минути и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто.

"Това е голяма победа, разбира се - сподели Гришо. - Щастлив съм от начина, по който играх."

Реклама

Най-добрият български тенисист изигра много добър мач срещу съперник, който се намира в отлична форма. Карлович спечели турнира в Нюпорт и игра финал във Вашингтон миналата седмица.

За място на полуфиналите Григор спори с номер 3 в схемата Кей Нишикори (Яп) през минала нощ. Азиатецът има предимство в преките двубои срещу Григор, като резултатът е изцяло в негова полза 2:0.

С достигането до Топ 8 на надпреварата Димитров, който в момента е 40-и в световната ранглиста, си осигури 180 точки и $98 195 от наградния фонд. Той ще се изкачи поне до 34-а позиция.

25-годишният българин играе на четвъртфинал на "Мастърс" турнир за шести път в кариерата си. За последно това се случи в Мадрид през май миналата година, когато отстъпи на Рафаел Надал. Оттогава минаха 15 месеца, в които отпадаше рано-рано в надпреварите от сериите "Мастърс".

В Торонто първата ни ракета записа три поредни победи за първи път от април, когато игра финал на турнира в Истанбул. След това хасковлията влезе в изключително негативна серия от загуби, заради които се срина до №40 в света.
"Всички тези поражения в първи кръг ми помогнаха да поработя върху физическата си форма", заяви Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама