Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5726905 www.bgdnes.bg

Започна ремонт на общински пътища в Търговище advertorial icon

Стартира възстановяването на пътната настилка между кв. Бряг и село Съединение, съобщиха от Община Търговище. Напълно ще бъде асфалтирана улицата, преминаваща през цялото протежение на квартала. В новия си вид тя ще бъде с широчина 6 метра и с 2 ограничителя за скорост. Следващият етап от ремонтните дейности ще обхване отсечка от 180 метра, извън територията на кв. Бряг в посока съседното населено място. Планира се възстановяване на хоризонталната маркировка и частично изкърпване на компрометирани места по целия път до село Съединение. Очаква се ремонтът да приключи до края на седмицата.

От следващата стартира преасфалтиране на 4 участъка от 1100 метра между селата Разбойна, Стража и Черковна. Първият е с дължина 180 метра, започва от разклона на главния път София - Варна и продължава до началото на село Разбойна. В село Стража ще бъдат ремонтирани 540 метра от основния път, както и ул. „Георги Марков”, която ще бъде частично рехабилитирана. В селото ще бъдат поставени и 2 ограничителя за скорост. Третият участък е между Стража и Черковна. Четвъртият, от 380 метра, обхваща пътя, непосредствено преди Черковна. Проектът включва още възстановяване на маркировката и ограничител на скоростта в селото. Ремонтът ще приключи към средата на септември, уточняват от Общината.

Предвидените средства за двата общински пътя са на обща стойност 600 000 лв. 280 000 лв. ще бъдат вложени за отсечката Бряг - Съединение и 320 000 лв. в ремонти на пътя Разбойна – Стража - Черковна. Рехабилитацията им е включена в капиталовата програма на Община Търговище за 2016 г.

Реклама
Реклама
Реклама