Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5738613 www.bgdnes.bg

Гришо сред фаворитите

Григор Димитров попадна сред тенисистите с най-големи шансове да спечелят US Open. Българинът е в Топ 10 на вероятните победители според букмейкърите.

Той е на десето място с коефициент 81,00. Големите фаворити са Новак Джокович и Анди Мъри. Шансовете и на двамата са оценени с 2,50. Преди Гришо са още Милош Раонич, Хуан Мартин дел Потро, Стан Вавринка, Рафаел Надал, Марин Чирич, Кей Нишикори и Жо-Вилфред Цонга.

Реклама

Димитров преодоля без проблеми първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем. На старта в Ню Йорк той се справи с испанеца Иниго Сервантес с 6:2, 6:4, 7:6 за малко повече от два часа. Сайтът на турнира обяви, че очаква "избухването" на българина да е тази година.

Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Жереми Шарди. До момента двамата са се срещали три пъти, а Димитров води с 2:1 победи. Българинът е спечелил и двата им двубоя на хард. За последно хасковлията надигра французина през 2015-а в Бризбейн с 3:6, 6:4, 7:6(8). Двубоят на Димитров срещу Шарди е тази вечер.

Гришо попадна и в една любопитна класация, свързана с US Open. Той е сред най-сексапилните тениисти, които се подвизават в Ню Йорк. Американският сайт ibtimes.com обяви петимата сред мъжете и петте красавици сред жените. Те не са класирани, а са съобщени по азбучен ред. Компания на Димитров в Топ 5 сред силния пол правят Стан Вавринка, Фабио Фонини, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама