Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5840184 www.bgdnes.bg

Ходжата на "Лудогорец" избяга .Небесната подкрепа за "орлите" замина за Турция

Фенове го молят да се върне преди мача с "Арсенал"

Георги ИВАНОВ

Поредна футболна драма в Разград - ходжата Мехмед, който се грижеше за опеката свише над отбора на "Лудогорец", забягна. Може би това е и една от причините за разгрома с 0:6 от "Арсенал" в Лондон, коментират пред "България Днес" запалянковци от Лудогорието.
Служителят на Всевишния от няколко месеца е напуснал село Йонково, където служеше, и вече живее в съседна Турция. Причината за напускането на ходжата е, че близките му са се устроили оттатък КПП Капитан Андреево, а на неговата възраст вече има нужда от грижи, признават негови приятели.
Възходът на "орлите" е неразривно свързан със заклинанията и обредите на Мехмед Ходжа още от началото на проекта. Той правеше курбани и измолваше от небесните сили успехи и здраве за всички в клуба, но днес вече не е така. Фенове на "Лудогорец", които имат връзка с ходжата, са му се обаждали да го молят да се върне за известно време, ако е възможно, преди домакинството на "топчиите", та този път представянето им да е на по-добро ниво. Какъв е отговорът на представителя на Аллах на Земята, засега не е ясно.
В същото време стана ясно, че само два дни преди дългоочакваното гостуване на "Арсенал" в България феновете на двата отбора ще изиграят демонстративен приятелски мач във Варна.
Момчетата от варненския фен клуб на "орлите" са категорични в намерението да отсрамят техните любимци, които загубиха със стряскащото 0:6 в Лондон. "Излизаме за победа - категоричен е Диян Димитров, съпредседател на фен клуба. - Куца ни разузнаването, но за сметка на това отборът ни е обигран и доста силен. За нас по-важно е да се получи един хубав футболен празник, да срещнем нови приятели и с кеф да изпием по бира след мача, без значение от крайния резултат."

Без коли около стадиона

СДВР информира за специфичната организация за движението около футболната среща от Шампионската лига между "Лудогорец" и "Арсенал", която ще се играе на 1 ноември (вторник) от 24,45 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София.
Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието след обяд и до изтеглянето на публиката. Затворени ще бъдат улиците около стадиона, като ще бъдат пропускани само автобусите на градския транспорт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама