Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5891444 www.bgdnes.bg

Мейзър изхвърля улики по улиците

Скандалната Анита Мейзър е опитала да потули веществени доказателства след инцидента със съпруга й Николай, научи "България Днес". Обвинената за убийството на мъжа си е изхвърляла улики от дома си в района на кооперацията си във фаталната нощ, когато е издъхнал стокилограмовият културист. Мейзър лично е показала на ченгетата къде е изхвърлила уликите. Това се случило по време на следствения експеримент, проведен в присъствието на адвокатите й, поемни лица и технически екип в дома й и в района на кооперацията, където силиконката се разхождала във фаталната нощ.
Анита Мейзър е в ареста от 15 август, когато полицията я закопча по обвинение в непредумишлено убийство, причинено вследствие на нанесена средна телесна повреда. Във фаталната нощ Николай е бил вързан със свински опашки през врата, ръцете и краката. Вследствие е умрял от загърляне - удушаване.
Според Анита Мейзър той бил вързан по собствено желание, за да демонстрира как може да разкъса свинските опашки със сила и мускули. Ченгетата работят и по втора версия - че едрият културист в разцвета на силите си е умрял при нелепа сексуална игра на роб и строга господарка.
Близките на Ники са категорични, че разследването върви в неправилна посока и нито една от тези две версии не е сериозна. Затова и семейството на загиналия е подело частно разследване, което е стигнало до фрапиращи детайли. В нощта след смъртта на Николай Анита не се обадила веднага нито в полицията, нито в Спешна помощ. Тя излязла от дома си видимо спокойна и е отишла до денонощния магазин, за да си купи цигари и да пазарува. Там разговаряла спокойно с продавача. Служителят е дал показания както пред ченгетата, така и за паралелното разследване на близките. "Не само че не е казала какво се случва в дома й. Тя е изграждала свое алиби за фаталната нощ. Показала се е пред камерите умишлено и е подела разговора, за да има свидетели, че не е била в апартамента, когато е умрял мъжът й", категорични са детективите. Не е ясно дали Анита се е отървала от уликите по пътя от дома си до магазина или обратно. Предполага се, че тя може да е излязла и втори път след смъртта на Ники - специално за да изхвърли доказателствата. Това ще стане ясно в съдебната зала, категорични са поверениците на почерненото семейство на културиста.
"Цялостното й поведение в тези фатални за Николай минути навежда на мисълта, че нещо в плановете на Анита се е объркало. Защо иначе се е опитвала да покрива следи и не се е обадила в полицията", аргументират се частните разследващи, наети от семейството. Те са категорични, че Анита е имала користна цел да ликвидира мъжа си. Нещо повече - те смятат, че тя е имала съучастник, и са убедени, че в апартамента има следи от трети човек.
Цялата мистерия трябва да бъде разбулена с обявяването на резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която е най-важна. От нея ще стане ясно в колко часа е умрял Ники, а това ще навърже пъзела около среднощните разходки на силиконката в квартала.
"Свинските опашки са се врязали на 4 см дълбочина в шията му. Няма как съпругата му да не е забелязала, че той се задушава и умира, и да е решила да глътне чист въздух. Звучи безумно и несериозно", коментираха източници от полицията, запознати с експертизата. По думите им, патоанатомите са търсили и травма по главата на Николай, нанесена с твърд предмет. Това се наложило поради версията, че той може да е доведен до безсъзнание и вързан след това, предвид факта, че докато е в съзнание, Анита няма как да се справи с него.
"Неадекватното поведение на Мейзър е съмнително. Ако пред очите ви умре човек, е логично да повикате Спешна помощ и полиция на секундата, а не да излезете усмихната на шопинг", коментираха пред "България Днес" близки на жертвата.
Близките на Николай твърдят, че в съдебната залата ще стане ясен и мотивът, който Анита е имала, за да се отърве от съпруга си. По непотвърдена информация става дума не само за пари, но и за болезнена ревност от страна на силиконката.


Бутала рушвет на 2 ченгета

На два пъти Анита Мейзър е предложила пари на полицаи във фаталната нощ. Първия път това се случило в телефонно обаждане. Мейзър поискала да плати на ченгетата да не съобщават за случая в медиите. Малко по-късно един от разпитващите я за смъртта на мъжа й полицай подава втори сигнал срещу нея. По думите на служителя на реда 52-годишната сексбомба го офертирла с 30 бона, ако случаят бъде покрит. Заради втория си опит да възпрепятства правосъдието прокуратурата й повдигна обвинение за подкуп, което се наказва със затвор до 10 години и глоба до 15 бона.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама