Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5989425 www.bgdnes.bg

Стоянка се завърна на сцената

Кани най-добрата си приятелка - 95-годишна диригентка

Емблематичната Стоянка Мутафова се завърна на сцената вчера в пиесата "Госпожа Стихийно бедствие" в театър "Сълза и смях", видя "България Днес". 94-годишната актриса изненада и зрители, и публиката с появяването си, защото трябваше да се появи едва в края на януари.
"Изведнъж ми се приигра, ама мнооого ми се доигра! И си викам - добре съм, повече от месец мина, хайде да се хващам в ръце. И станах, взехме такси и така. Не отложих постановката", каза през смях Мутафова. Малко преди това актрисата се обади на най-добрата си приятелка - 95-годишната диригентка Радосвета Бояджиева, на която честити рождения ден и я покани да дойде да я гледа. За съжаление достолепната дама не можа да присъства, тъй като не е добре здравословно от доста време насам.


Стоянка и Радосвета се познават от ученическата скамейка. Двете с години делили един чин. "Тя е изключително начетен човек. Много обичам да се връщаме в детството и да си говорим", обясни ни актрисата. От своя страна Бояджиева сподели, че двете никога не забравяли да си честитят личните празници. "Стояна е голяма работа. Само мога шапка да й сваля", сподели Бояджиева.


В края на ноември месец Мутафова почувства сърдечна слабост и бе приета по спешност в болница. Направиха й стент и вече е готова за сцената. "Тя ще играе и на рождения си ден - 2 февруари, когато се очаква да бъде удостоена от Книгата на Гинес за най-възрастна активно играеща актриса в света. 95-годишнината й ще бъде голям празник", съобщи продуцентът на пиесата "Госпожа Стихийно бедствие" - Кирил Кирилов.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама