Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6007170 www.bgdnes.bg

Боби М. предлага Ники в Казахстан. Нов кошмар за Михайлов в "Мерсин"

Лобират за вратаря пред български треньори

Шефът на БФС Борислав Михайлов ще се опита да уреди сина си Николай в отбор от Казахстан, научи "България Днес" от близки до футболното семейство.
Вратарят преживява втори кошмарен период в турския "Мерсин" и най-вероятно ще напусне клуба заради неизплатени заплати.
Отборът е закотвен на последното, 18-о място в турската втора дивизия. Освен това клубът получи забрана за трансфери заради жестоката финансова криза, в която се намира.


Това означава, че има опасност Ники М. отново да остане безработен, а предишният му период като свободен агент показа, че никак не е лесно да му се намери отбор.
Засега като основен вариант за бъдещето на вратаря се очертава Казахстан. Това е държавата, в която има най-солидно присъствие на български треньори.
Шампион на страната е "Астана" начело с наставника Станимир Стоилов. Именно Мъри беше човекът, който започна да налага Николай като титулярен страж в "Левски" още през 2006 г.
Борислав Михайлов има намерение да помоли Стоилов отново да подаде ръка на сина му в труден момент, твърди източникът на "България Днес".
Вариант №2 е Димитър Димитров, който води казахстанския "Иртиш". Херо също е бивш треньор на "Левски" и е в отлични отношения с президента на БФС.
Още един наш треньор работи в бившата съветска република - Стойчо Младенов. Той прави мащабна селекция в "Кайсар" и може да вземе Михайлов в отбора си.
Както "България Днес" писа, още преди вратарят да подпише за втори път с "Мерсин", за неговото бъдеще са проучвани и екзотични дестинации. С тази мисия е бил натоварен мениджърът Лъчезар Танев.


Тогава вратарят е предложен на азиатския пазар, като най-добрите предложения са били за Катар и Обединените арабски емирства.
За Михайлов е изключен вариант Китай и Южна Корея, защото там има ограничения за привличане на чуждестранни вратари. Възможна дестинация е Япония, където се привличат чужденци за поста. Агентите на Ники предлагат вратаря и в САЩ, но трансфер там е по-малко вероятен.
Не е изключено Михайлов да остане в Турция при добра оферта от елитен отбор.
Николай Михайлов не крие, че винаги се вслушва в съветите на баща си относно футбола. Той призна за това в интервю за "24 часа", дадено в предишния период, когато търсеше нов отбор.
"С баща ми коментираме ситуацията - обясни тогава Николай. - И двамата бяхме на мнение, че не трябва да се избързва. Най-важното е лятото да намеря отбор - стабилен спортно-технически с директор и треньор. Стабилен и финансово. А в отборите, които ме искаха, не бях сигурен. Изхабих доста нерви в края на миналата година 2015 г. И просто си казах, че 2016-а за мен е ново начало - позитивно, с настроение.
За съжаление и настоящата година не започва добре за Михайлов в професионален план. В момента "Мерсин", който официално все още е отборът на Ники, буквално се разпада.
Треньорът на Юсуф Шимшек подаде остава след едва девет срещи начело на отбора. Той е разочарован от отношението на ръководството. С него си тръгнаха и шестима играчи, които проведоха подготовка с "Мерсин" и трябваше да бъдат привлечени след отварянето на трансферния прозорец.
Шимшек е недоволен и от това, че Михайлов и компания не са получавали заплати вече над три месеца. Нашият вратар игра във всичките 17 мача на тима през този сезон.

Кристиан ИВАНОВ
Георги ИВАНОВ


Текст под снимка:
26-1

26-2
Борислав Михайлов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама