Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6070798 www.bgdnes.bg

Дезертьорът Петев нападна България

Дезертьорът Петев нападна България!
След като напусна националния отбор, за да вземе парите на хърватския "Динамо" (Загреб), специалистът от Баховица обяви, че нашите футболисти не стават за нищо.
"Искам с цялото си сърце националният отбор да постигне нещо, но не виждам как на този етап ще се случи това - заяви Петев. - Нека видим какви са реалностите, а не само да критикуваме и да искаме. Ако не се променят много неща и не излезе ново поколение, ще стоим на това ниво още дълго време. Не съжалявам за нищо от това, което направих с отбора. Може би единственото, което щях да променя, бе да дам повече шанс на младите", каза той пред БНТ.
Петев допълни, че е взел решение да си тръгне след турнира в Япония, където националните паднаха с 1:7 от Япония и от Дания с 0:4.
Петев направи изказването си в навечерието на проверката на националния отбор, воден от Петър Хубчев, срещу младежите до 21 години.
"Бих посъветвал Петев да не говори за България, а да гледа себе си - коментира за "България Днес" бившият национален селекционер Иван Вуцов. - Националният отбор може да дръпне напред и вярвам, че Петър Хубчев ще го направи. Познавам го от много години. Аз го повиках в държавния тим още когато играеше за отбора на Ловеч в "Б" група. Изключително дисциплиниран и организиран човек. Точно от такъв тип селекционер имаме нужда в момента. За него щеше да бъде по-добре вместо учебна игра с младежите да има истински съперник за контролата. Но явно, че в БФС не са намерили отбор, който да се съгласи да играе с нашите", добави Вуцата.
Ивайло Петев явно има къса памет, защото беше на съвсем различно мнение за потенциала на националите, когато ги пое през декември 2014 година. Припомняме неговите думи от първата му пресконференция като национален селекционер.
"Предизвикателството е доста голямо, това е чест и достойнство за мен. Смятам, че съм избрал най-доброто, така че се хвърлям в дълбоката вода. Целта ни е да изградим наш стил, да играем по такъв начин, който да радва всички привърженици на футбола. Ще опитаме да измъкнем максимално брой точки от оставащите квалификации, а в най-близко бъдеще целта ни е да участваме на голям форум", изцепи се Петев преди малко повече от 2 години. Сега Кмета очевидно се е отметнал напълно от мнението си и твърди, че поколението няма потенциал за нищо.
Проверка на "България Днес" показва,

че бившият селекционер явно е имал доста добра причина да говори розови приказки, докато бе на работа в БФС. Лично той получаваше месечна заплата в размер на 36 хиляди лева. За всичките 21 месеца, в които водеше националите, Петев е прибрал общо "скромната" сума от 756 хиляди лева.
За това си време съблеченият на "Герена" треньор не успя да ни класира на европейското първенство във Франция през 2016. Квалификациите завършихме четвърти, далеч зад лидерите Италия и Хърватия. Той започна кампанията и в настоящите световни квалификации, където измъкнахме геройско 4:3 с футболното джудже Люксембург на старта. След това Петев предвидливо дезертира точно преди тежките гостувания на Франция и Швеция, като дори вече бе обявил групата за двубоите. От "Динамо" (Загреб) платиха тлъста неустойка на БФС, а сега Петев плюе там, където е ял бял хляб.
Днес мъжкият национален отбор играе срещу младежката ни формация от 14,00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Селекционерът Петър Хубчев иска да види в игра основно футболисти, които рядко попадат в основната група. Дебют ще направи и вратарят на "Локомотив" (Горна Оряховица) Николай Банков. Той получи първа повиквателна, след като стражът на "Дунав" Мартин Луков се контузи.
След месец - на 25 март, "трикольорите" приемат Холандия в квалификация за мондиала в Русия. Само три дни по-късно е уреден и приятелски мач срещу Македония.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама