Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6131535 www.bgdnes.bg

Полди се сбогува с гол шедьовър

Принц Полди се сбогува с бундестима с красив гол, победа над Англия и чувство за хумор.
Германия победи един от големите си футболни съперници с 1:0, а попадението отбеляза Лукас Подолски в последния си мач за националния отбор.
Англичаните изпробваха нова игрова схема 3-4-3. За германците това беше по-скоро празничен мач.
Полди реализира в 69-ата минута единствения гол - истински шедьовър! Той намери топката с удар от средна дистанция право в горния ляв ъгъл на вратата. Мачът се игра предимно в бавно темпо, сякаш за да бъде уважен приятелският характер на двубоя. Англичаните бяха по-организираният тим на терена през цялото първо полувреме срещу младия тим на съперника.
Грешка на Кимих в 31-ата минута даде възможност на Лалана да се откъсне, но ударът му намери левия стълб на немската врата.
Темпото на игра не се покачи особено и след почивката. Трибуните се оживиха при гола на Подолски и феновете често скандираха името му.


Полди по традиция показваше усмивка възможно най-често, а накрая успя да завърши прощалната вечер в смях.
Повод за шега стана подаръкът на немската футболна федерация. Лукас получи фотос в рамка с постиженията му за националния отбор - 130 мача и... 48 гола.
Явно никой не бе предположил, че Полди ще вкара още един гол, точно срещу англичаните.
"Федерацията, аматьори, естествено, че са сбъркали бройката на головете ми“ - обяви Подолски. Той набързо взе маркер и внесе справедливост, като нанесе поправката, добавяйки още един гол. Фактът, че официалният Туитър акаунт на бундестима публикува видеото, показва, че всичко е само за майтапа...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама