Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6143884 www.bgdnes.bg

Луна, попфолк певица: Да светя в тъмното е моят избор!

Смятам да пиша духовна книга

Коя е тя:
Луна е родена на 2 април 1971 г. в Шумен. От малка показва завиден музикален талант. От 15-годишна пее в заведения по морето, а по-късно в София става солистка на оркестър. През 90-те години пее в известно заведение в Швейцария, а след завръщането си у нас става звезда в набиращия популярност тогава попфолк жанр. Цялата си кариера гради сама. Издава няколко албума с емблематични хитове. Участва във „ВИП брадър 7“, като успява да обърка със стратегията си дори сценаристите на риалитито. След като излиза от шоуто, записва парчето "Луна - президент!", което светкавично се превръща в хит. Зад публичния имидж, граден години наред, обаче се крие една друга личност, която публиката не познава. Единствено пред „България Днес" Луна разкри тайните на духа си.

Ани Романова

- На какво се дължи неувяхващата ти младост и щастливото ти "сияние"?
- Благодаря за милото определение! Да започнем с името ми Луна, което влияе също предполагам, но по-скоро влиянието на слънцето ме ръководи и изпълва заедно с блаженството, което се опитвам да опозная, да го допусна в себе си, за да се почувствам пълноценно същество и да се доближавам до Бога! Мисля, че това е пътят на всяка душа.
- Преди 15 години определи себе си като упорита, постоянна, екстравагантна... А сега как се определяш?
- Луна - неразбраната, но избраната. Луна - лицето на промяната. Луна президент - тежката Голгота. Луна - ако всичко беше различно. Луна - надеждите на един Овен. Луна - мигът, участта, музиката и словото. Луна - фазите на българската реалност. Луна - силата и молитвата. Луна - красивата истина.
- Как и кога откри светлината?
- Всяко човешко същество със своето раждане пуска светлината в себе си. Но всеки от нас има право на избор кого да следва през живота си. Да "светя в тъмното" е моят избор! Това ме отличава и прави душата ми пълна. Труден избор... (смее се).
- Имаш ли формула за щастието?
- Питаш ме за щастието, не обичам тази дума, мисля, че щастливите хора са за съжаление. Предпочитам възход и блаженство.
- Какво е любовта според теб?
- Любовта е всичко! И само любовта остава, всичко останало е преходно. Но зависи и кой как го разбира. Името, цифрите, предметите и всичко материално е само за употреба. Славата е голяма заблуда и се радвам, че го разбрах навреме.
- Къде отиват душите след прехода?
- Вярвам, че има живот след живота! Но само Бог е мярката и той отрежда. Всекиму според заслуженото. Затова най-добре и най-правилно е доброто да е водещо за всеки.
- Как да излекуваме болните си души?
- Според мен като правим усилия и търсим правилния път. Да внимаваме какво говорим, как се държим, за делата си, да мислим най-вече за да не страдат душите ни. Да обичаме, а не да нараняваме!
- Какви са „съкровищата на сърцето“?
- Сърцето е само орган, душата е всичко!
- Коя е тъмната страна, от която трябва да се пазим?
- Всички знаем за тъмната страна, в Библията е написано точно и защо трябва да се опазим от нея. Сатаната изкушава, за да те заблуди и вкара в капана си. Но изборът е изцяло наш. Аз предпочитам бял ангел - чиста душа.
- Имаш ли дневен режим и какъв е той?
- Да, имам режим! Пия много чай, от години консумирам само домашен мед! Храня се един път на ден, спортувам, обожавам природата, радвам се на малките неща, общувам с позитивни хора, пътувам, радвам се на живота, обичам хората и се раздавам за тях - енергията, наречена живот! (Смее се.)
- Как храненето да е в баланс с божественото?
- Божественото е енергия, а храненето е част от нея. Но не е необходимо да се прекалява с храната. Тя трябва да е удоволствие, а не нещо друго. Мисля, че човек трябва на ден поне час да мълчи и да бъде насаме със себе си. Това е вид много полезна медитация без чужди влияния, за да познаеш по-добре себе си.
- Лишаваш ли се от нещо?
- Да се лишаваш според мен е най-нормалното поведение в израстването на личността. Лишението е дар, който облагородява и балансира, то помага на друг и те прави пълноценен.
- На този свят липсва ли ти някой?
- Да!!!
- Какво е свободата на духа?
- Според мен свободата на духа е разумът, но този висшият разум, който само Бог разпределя. А на нас не ни остава нищо друго, освен да се стремим към него, за да усвоим "Него - Свободния разум".
- Дадено ли е на смъртните да провиждат Божиите помисли?
- На нас ни е позволено само да изпълняваме Божията воля. И да молим за нея.
- Смяташ ли да споделиш духовния си опит с останалите хора и по какъв начин?
- Възнамерявам да започна да пиша духовна книга в памет към моите родители, което може да отнеме и години. Затова всичко с времето си. Имам това желание и намерение, но само времето ще покаже дали трябва да се случи. Зная само, че любовта се развива при всякакви условия.
- Беше в Австралия. Какво е усещането там?
- Австралия е страна на любовта. Има финес, романтика, уважение. Близо до природата си и намираш по бързо себе си. Успокояваш се толкова добре, че като си дойдеш в България, се чудиш кой път да хванеш (смее се). Аз обикновено тръгвам към Родопите! Сега границите са отворени за всеки. Трябва повече решителност и да обогатяваш мирогледа си. Животът е за това да му се радваш. И всичко си зависи от нас самите.
- Ако беше президент, какво първо би направила за българите?
- Аз го постигнах, дори и на шега! Хората по улиците се обръщат към мен с „Луна - президент“! Но да не забравяме колко неведоми са пътищата Господни и че шегата може да стане истина някой ден (смее се), стига хората да го искат. Българският народ заслужава най-доброто.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама