Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6145293 www.bgdnes.bg

Режисьорът Ники Априлов: Емил Димитров си отиде недооценен и забравен

12 години от кончината на естрадната легенда 

 Мизерна пенсия и самота съпътстват певеца до смъртта му

Неразбран, недооценен от критиците и с мизерна пенсия напуска този свят легендарният Емил Димитров.
Това разказва за великия изпълнител режисьорът Ники Априлов. Известният водещ от миналото е създател на спекталъла "Емил Димитров - изповед пред олтара на живота". Увенчал се с огромен успех преди няколко месеца, спектакълът ще бъде повторен в петък, но този път не в столицата, а в град Плевен.
Днес се навършват 12 години от смъртта на великия изпълнител. Семейство и колеги си спомнят за Емил, оставил наследство като вечните хитове "Ако си дал", "Моя страна, моя България", "Нашият сигнал", "Арлекино" и редица други.


"В живота си той има повече почитатели и по-малко приятели. Приятелите му винаги са се броели на пръстите на едната му ръка. Особено когато получава инсулт - те стават още по-малко, но все пак в най-трудните си години той не иска помощ от никого. Уникална звезда, която изкарва милиони рубли, а в крайна сметка си отива със 72 лв. пенсия" - разказва още Априлов пред "България Днес".
Режисьорът е една от многото публични личности, които се вълнуват от съдбата на Емил, възхищават се на творчеството и постиженията му и държат споменът за него да остане във времето. Ето защо Ники се е нагърбил с тежката задача да опише в спектакъл живота на естрадната ни легенда, позовавайки се на достоверни факти от кариерата и лични преживявания на певеца.


През годините близки и приятели на певеца издадоха книги със събрани спомени за Емил. Първата му съпруга Грета Ганчева издаде мемоарната творба "Моята любов Емил", а преди година пиар агентът Евгени Минчев почете приятеля си с книгата със спомени "Моят Емил".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама