Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6181777 www.bgdnes.bg

Димчо от Първомай: Свалих 90 кг за 4 месеца

Даваха ми 2 дни живот, сега тичам и се смея

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Свалих 90 кг за четири месеца! Лекар ми даде два дни живот, а сега тичам и се смея."


Това сподели пред "България Днес" Димчо Тодоров от Първомай. 50-годишният мъж буквално живее втори живот, след като директно бе отписан от местен медик.


Страшната прогноза мъжът чува на 10 декември 2016 г. Тогава Димчо тежи 276 кг и се придвижва изключително трудно. Има диабет, колит, разширени вени, високо кръвно налягане и изгледите за бъдещето не са никак розови.

Реклама


"Отидох при Иван Гарабитов в Пловдив. Даде ми да пия специални отвари, по два литра на ден. Почнах разходки. Да ви кажат, че имате два дни живот, си е голям стимул да се бориш", сподели пред вестника Димчо, който има склад за строителни материали в Първомай и развива добре своя бизнес.


Иван вдъхва сили и кураж на Димчо да се бори, изготвя му специална програма и чудото се случва. Мъжът от Първомай вече е 190 кг и продължава да отслабва. Сега се разхожда всеки ден, дори и тича. Смее се и новият живот му допада много повече от доскорошния.
Скоростното смъкване на килограми се случва без операции, лекарства и без зверски диети. Димчо хапва ориз, картофи и супи най-вече, като е намалил месото. Той е същински феномен, сваляйки 90 кг и хранейки се редовно.


"Сега е много по-щастлив и удовлетворен. Силата на волята и духът му помогнаха, както и куражът и предписанията, които му бяха дадени. Благодарни сме изключително много", разкрива пред "България Днес" съпругата на Димчо Маргарита. Тя е човекът, който неотлъчно бди над съпруга си и му помага в най-тежките моменти.


Когато двамата отиват за първи път в медицинския център, разстояние от 100 метра Димчо преодолява за повече от 40 минути. Тя взима стол и на всеки две-три крачки Димчо посяда, за да си почине.


От декември до април разликата е феноменална. Кръвната захар е свалена, а до есента Димчо трябва да се смъкне до 100 кг. Тегло, което мъжът имал преди стрес да отключи здравословен проблем през 2010 г. и той да започне да пълнее с бързи темпове.

Реклама
Реклама
Реклама