Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6239812 www.bgdnes.bg

"Левски" си връща Вутов

"Левски" е близо до връщането на един от най-големите таланти в последните години. "Сините" са в напреднали преговори с "Удинезе" за правата на Антонио Вутов, научи "България днес".

Разговорите са стартирали преди десетина дни. Двете страни вече са близо до договорка. Самият футболист също е уточнил финансовите си параметри.
"Левски" винаги е отворена страница за мен. Това е първият ми клуб", сподели Вутов преди няколко дни.

Реклама

Единствената въпросителна е дали младокът ще играе като преотстъпен, или ще бъде платена минимална трансферна сума за правата му. Юношата на "сините" има договор с "Удинезе" за още три сезона. През пролетта той бе преотстъпен на "Ботев" (Пд), но пловдивчани вече обявиха, че няма как да го задържат след края на първенството.

През зимата Вутов бе отхвърлен от Елин Топузаков, но настоящият треньор на "сините" Николай Митов харесва качествата му още от школата на "Герена". Освен това юношата на "сините" идеално се вписва в профила на търсените за селекция играчи - българин, който на всичкото отгоре е и продукт на Левски. През пролетта той отбеляза 4 гола в 12 мача за "Ботев". Вутов е гласен за заместник на испанеца Антонио Аниете, който няма да е част от отбора през новия сезон.

Младокът ще е част от мащабната селеция, която "Левски" подготвя през лятото. "Сините" вече подписаха с Жуниор Мапуку и постигнаха договорка с Серджиу Буш. В близките дни се очаква да финализират и завръщането на още един свой юноша - Иван Горанов от "Локомотив" (Пд).

"До този момент имаме подписан договор само с Жуниор Мапуку - съобщи спортният директор Даниел Боримиров. - Не искам да коментирам други трансфери. Наблюдаваме определени футболисти. Говорим с няколко играчи, но няма сигурност относно бройката. През новия сезон ще говорим с дела, а не с думи."

Той и целият отбор уважиха честванията по случай 103-ата годишнина на клуба. Те бяха на могилката пред 22-ро училище, където е бил учреден "Левски" на 24 май 1914-а. Освен тях цветя поставиха изпълнителният директор Диана Иванова, финансистът Константин Баждеков и други служители на клуба. Празненства за рождения ден на клуба започнаха още през нощта. Най-ентусиазираните фенове на "сините" се събраха пред сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов" точно в полунощ. С песни и фойерверки те стартираха подобаващо честванията. Чрез специално светлинно шоу на любимата си трибуна те изписаха "103".

"Честит празник на всички фенове - добави Боримиров. - Това е рождената дата на нашия клуб. Пожелавам си повече юноши в първия отбор. Пожелавам си "Левски" да е това, което всички ние искаме. Предстои да видим дали Левски ще е различен срещу ЦСКА. Вечният съперник винаги е дразнител. Нашите футболисти ще излязат в неделя силно мотивирани. Николай Митов е участник в селекцията на 100%. Той остава в клуба."

В същото време "Левски" и ЦСКА-София отправят молба към БФС двубоят помежду им в неделя да започне с минута мълчание. Двата клуба искат да почетат паметта на бившите си играчи Давид Бистрон и Стефан Лулчев, които се самоубиха преди няколко дни. Чехът се обеси в мазето на апартамента си в петък. Лулчев сложи край на живота си по същия начин в понеделник. Той увисна на въжето в халето на фирмата си в Пловдив. И двамата са ставали шампиони на България с тимовете си.

Реклама
Реклама
Реклама