Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6294262 www.bgdnes.bg

Митов изхвърча

Треньорът на "Левски" Николай Митов почти сигурно ще загуби поста си при провал на отбора в мачовете със "Сутиеска" в Лига Европа. Наставникът на "сините" ще бъде сменен лично от собственика Спас Русев, ако не отстрани четвъртия в Черна гора.

Въпреки че спортният директор Даниел Боримиров за пореден път обяви, че ръководството стои за специалиста и тригодишният план за развитие на тима е свързан с него, нещата не стоят съвсем така, научи "България Днес". Или поне не от всички в ръководството на тима. Изпълнителният директор Красимир Иванов сериозно опипва почвата около Димитър Димитров. За целта той дори е имал среща с Херо преди няколко дни. Тя се е състояла в Бургас, като шефът на "Левски" специално е пътувал до морето за целта. В момента Димитров е начело на "Иртиш", който ще срещне "Дунав" в Лига Европа. Той трудно би отказал оферта от "Герена", имайки предвид незавидното финансово положение на тима си.

Реклама

Не е ясно дали Боримиров е запознат с визитата на Иванов при бургаския специалист, или тя е направена по заръка на собственика и без знанието на спортния директор. Именно той има основна заслуга Митов да запази поста си след слабите игри на отбора в края на миналия сезон. При провал срещу "Сутиеска" обаче едва ли би успял да го спаси отново.

Междувременно "Левски" има нов капитан. Това не е Роман Прохазка, както се очакваше, а вратарят Божидар Митрев. Той изведе тима в първата контрола за лятото срещу "Черно море", загубена с 0:1. Стражът се завърна на "Герена" през пролетта заради контузията на Боян Йоргачевич. После той остана на пейката, тъй като младокът Николай Кръстев се превърна в титуляр. Митрев все пак застана под рамката на вратата срещу "Верея" в баража за Лига Европа. Тогава той замени Кръстев на почивката, след като юношата се контузи, и бе с основен принос за успеха при изпълнението на дузпите.

"Левски" ще глоби жестоко халфа си Мехди Бурабия, който самоволно напусна лагера на отбора. Причината е, че французинът от марокански произход е влязъл в нерегламентирани разговори с друг клуб. Турският "Коняспор" изкушава с тлъста заплата халфа, чийто договор изтича следващата година. Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров е категоричен, че "сините" ще си търсят правата. Заканиха се да дадат турците на ФИФА и УЕФА.

"Ние сме поставили цена на Бурабия и в "Коняспор" знаят за нея. Едва когато ни отговорят, че са готови да платят парите, тогава ще има постигнато съгласие. Има един мениджър, който е завъртял главата на Мехди. Той и от "Коняспор" са водили разговори с нашия футболист, без да ни уведомят нас. Това е в противовес на футболните закони. Въпросната връзка между "Коняспор" и Мехди е станала два-три дни след като започнахме подготовка. А когато стартирахме, Бурабия се появи в отлично настроение. Беше щастлив, че се е върнал, беше надъхан за тренировките, лятната подготовка и мачовете. Направо грееше от желание да се доказва със синята фланелка. И изведнъж след няколко дни отишъл и казал на Николай Митов, че няма да тренира, защото иска да го продаваме. Ако трансферът не се осъществи, за тази си изцепка Бурабия може да бъде и още по-сурово наказан освен с глобата. Може да го замразим на пейката за година и половина, т.е. докато изтече договорът му", заяви спортният директор.

Митов добави, че халфът му е заявил, че не желае да играе за "Левски".

"През 5 минути ми звъни по телефона. Не иска да играе в "Левски", ето казвам ви го. Има оферта за него, това е! Питах го директно да ми каже, а не да увърта. Той има договор до 2018 година, искам го в отбора, защото е в основата, но той не иска да играе в "Левски". Чакам двама футболисти на негово място. Надявам се да дойдат до петък, за да затворим всичко", каза треньорът. Единият от тях е французинът Франсиско Жуниор.

Реклама
Реклама
Реклама