Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6400235 www.bgdnes.bg

Ники М. взривява "Левски"

Евентуалният трансфер на Николай Михайлов в "Левски" е на път да взриви обстановката в клуба. Футболисти и фенове на "сините" са категорично против привличането на вратаря, научи "България Днес".

Играчите са в шок от новината, че синът на шефа на БФС може да се върне на "Герена". Неговото идване ще разбие колектива в съблекалнята по две причини, разкриха хора от клуба. Първата е, че Ники със сигурност ще взима най-високата заплата. Той ще прибира повече дори от звездите Габриел Обертан и Жорди Гомеш. Далеч по-важна е втората. Заради него ще изгорят двама любимци на феновете - Боян Йоргачевич и Николай Кръстев. Сърбинът е нежелан от шефовете, а и това със сигурност е последният сезон в кариерата му. Той обаче се радва на обичта на привържениците. Кръстев влезе в техните сърца след дебюта си при победата над ЦСКА-София с 2:1. Младият страж си спечели титулярното място след успеха в дербито, но получи тежка контузия в лицето по време на баража с "Верея". За да се отвори място за Михайлов, той ще трябва да бъде пратен под наем. Кръстев е желан от "Ботев" (Враца). Ники трудно би се съгласил и да се върне, за да е резерва. Това означава, че заради него може да пострада и капитанът Божидар Митрев. Стражът на "сините" е в много добра форма в момента и е лидерът на тима. Мнозина приемат като подигравка с него евентуално привличане на Михайлов.

Реклама

Феновете на "Левски" отдавна недолюбват юношата на клуба. Всъщност вратарят никога не се е радвал на обичта им. Често отиграванията му със синия екип бяха посрещани с насмешка и дюдюкания. След автогола му срещу "Вердер" в Шампионската лига Михайлов окончателно загуби шанса да бъде приет от тях. Ето защо и сега ултрасите приемат на нож новината, че вратарят може да се върне на "Герена". Те напълниха форумите с коментари против него. Някои от тях дори са крайно грозни.

"Махаме Кръстев, за да го вземе тоя?!", "Неееееееее мразя когато кошмарите ми се превръщат в реалност !!!", "Да не дава Господ!", "Нееее...тоя лично ще ходя да му сваля фланелката...", "Какъв таралеж в гащите си вкарват с тоя... Не може да рискуваш климата в отбора заради тоя циркаджия!", „Стига бе хора, то някак си не е истина. За какво ни е тоя лигльо - за да трови духа в съблекалнята със звездоманията си ли?", "За Бога, братя, не правете тази грешка! Ще съсипете трима добри вратари едновременно! Божката този път няма да търпи да е резерва! А и таман се наместиха нещата, играе редовно, дори стана капитан.... Ники Кръстев ще бъде даден по селата някъде... Любенов няма да хване ръка от Николет Алисиев... Бахти простотиите - ще спасяваме кариерата на един от малкото ненавиждани от левскарската общност юноши на клуба! Ай сиктир!" и "А Николета и Божинов ще идват ли?", са "най-милите" коментари във форумите на "Левски".

Дали Михайлов отново ще облече синята фланелка, ще стане ясно в близките дни. Освен около неговия трансфер на "Герена" работят и по привличането на още играчи. Сред тях е исландският защитник Холмар Ейолфсон, който е желан от треньора Делио Роси. В момента високият близо 190 см централен защитник е част от състава на "Макаби" (Хайфа). Преди това има три сезона в "Розенборг". През 2008 година е привлечен в английския "Уест Хем". Там не успява да изиграе нито един мач за три години, като е преотстъпван на отбори от по-ниските дивизии в Англия.

След неуспешния престой на Острова се насочва към Германия. Той преминава в "Бохум". За три сезона там изиграва 45 мача и бележи 1 гол. Най-силният период на футболиста е в "Розенборг" - играе 65 мача, в които отбелязва 3 гола. През 2012 година е повикан в националния отбор на Исландия. За представителния тим на страната си има 6 мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама