Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6434617 www.bgdnes.bg

Сноубордистът Радо Янков: Моята цел е олимпийското злато!

Доволен съм от подготовката през лятото, нямам търпение да се кача на сняг, споделя звездата

Огнян ГЕОРГИЕВ

"Ще гоня златото", обяви своята цел за зимните олимпийски игри в Пьонгчан (Кор) световната звезда в сноуборда Радослав Янков.
"Колкото и да казвам пред журналистите, че нямам очаквания, не мога да скрия, че моята цел е олимпийското злато - споделя Янков, известен с колоритния прякор Радо Дивеча. - Това е най-важното състезание за сезона. Искам тогава да съм във върхова форма. Още когато преди 3 години разбрахме, че дисциплината в Корея ще бъде гигантският слалом, започнах да се готвя за нея."
27-годишният талант от Чепеларе приключва първата фаза от своята предсезонна подготовка с лагер на Белмекен.
"Дадох си 20 дни почивка след края на сезона - споделя Янков. - Имах нужда да отдъхна, за да се заредя с енергия и хъс. Поднових тренировките още от края на април. Съвсем скоро заминаваме за Австрия. Там ще бъде първият лагер на сняг."
Носителят на голямата Световната купа по сноуборд за сезон 2015/2016 вече няма търпение да се качи на дъската.
"Сънувах как карам - признава чистосърдечно Радослав Янков. - Снегът ми липсва. Много съм доволен от кондиционната подготовка, но докато не видя как се държа при преминаване на вратите, няма да съм спокоен. Добавихме доста нови неща в тренировките, защото направихме сериозен анализ след края на предишния сезон. Той беше много добър, въпреки че две стотни от секундата ми попречиха да взема медал от световното първенство. Толкова не ми стигна и за да взема за втори път голямата Световна купа. Затова представянето ми се затъмни леко. Винаги съм казвал, че едно е да си втори, а съвсем различно е да си първи."
Сезонът за Янков започва на 14 декември. Тогава е първият старт от Световната купа. Звездите на сноуборда ще се съберат в Кареза (Ит) за състезание по паралелен гигантски слалом. През януари феновете в България ще могат да видят отново на живо Радо Дивеча. Той ще участва в два от стартовете за Световната купа в Банско.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама