Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6513598 www.bgdnes.bg

Гръмна се шефът на ченгетата наркодилъри

Драмата в 7-о РПУ взема жертва

Валери Трифонов бил началник на полицаите Станев и Осман, прострелял се в главата от напрежение

Полицейски шеф се гръмна в главата заради негови подчинени, които бяха арестувани заради разпространение на дрога на територията на столичното 7-о РПУ. Това разкриват колеги на 47- годишния Валери Трифонов, който бе открит с куршум в главата от съпругата си в жк "Младост" в София.
"Точно по времето, когато арестуваха Александър Станев и Евджевит Осман, Валери им се водеше шеф, тъй като заместваше излезлия в отпуска началник", разкриха колеги на опиталия се да се самоубие униформен.
"Той върши работата си изключително съвестно. Напоследък напрежението му идваше повече, оплакваше се, че е претоварен. Имаше поставени много задачи и големи изисквания, а разполагаше с шепа хора. Денонощните операции го съсипваха", коментираха още служители от столичното 7-о РПУ.
Длъжността на Трифонов е началник на група "Териториална" в Студентски град, издават негови колеги. Те засега само могат да предполагат какво е накарало Трифонов да вземе това крайно решение.

Реклама


"Понеже по това време беше шеф на арестуваните за дрога полицаи, може да го е стресирало допълнително. Възможно е да се е страхувал да не попадне сам зад решетките, някой да не го натопи злонамерено", коментират още колеги на прострелялото се ченге.
Съседи на Трифонов в "Младост" имат друга версия за случилото се: "Нищо чудно тия двамата, задържаните, да са били разпитани и да са замесили и Вальо в престъплението и затова да си е теглил куршума", разкрива съсед на простреляния.
Валери Трифонов е открит в безпомощно състояние в понеделник към 17,20 ч. в дома си от съпругата си. Веднага е откаран в близката болница "Света Анна". В първите часове след приема му той е дишал самостоятелно, но състоянието му рязко се влошило. Наложило се да му бъде извършена животоспасяваща операция. От лечебното заведение са категорични, че пациентът е стабилизиран, но все още животът му виси на косъм.
Според присъствали на приема на Валери Трифонов в болницата самият той обяснил, че не е бил жертва на нападение, а сам се е прострелял.


Трифонов от години е близък колега на арестуваните ченгета Александър Станев и Евджевит Осман, издават колегите им. Двамата бяха закопчани за рекет и разпространение на наркотици миналата седмица при мащабна операция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и Специализираната прокуратура. Дотогава Александър и Осман работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на "Вътрешна сигурност" обаче започнали да ги следят от юли 2017 година по данни, че те самите разпространяват дрога.
Според обвинението в рамките на година те са осигурявали чадър на дребни наркодилъри в Студентски град и дори ги снабдявали с конфискувана дрога.

Остават за постоянно в ареста

За постоянно остават в ареста двамата закопчани полицаи Александър Станев и Евджевит Осман от столичното 7-о РПУ. Това реши вчера Апелативният специализиран наказателен съд. Разследващи твърдят, че арестуваният Александър Станев бил добре познат в столичния Студентски град. Посещавал редовно фитнес залите, където тренирал бойни изкуства и вербувал едри момчета под опеката си. С юмруци и нагло поведение той безцеремонно си проправял път в нощния живот, като се хвалел наляво надясно, че е безупречен боец, разказаха пред вестника негови познати. Малко след като започнал работа в полицията, рязко се замогнал финансово, подкарал мерцедес и си наел луксозна квартира в тузарския квартал "Витоша", за която плащал месечен наем от 1000 лева, твърдят криминалисти. Александър е от Разград, завършил е право във Варна и е в системата на МВР от 3 г.
Другият арестуван Евджевит Осман живее в столичния квартал "Младост" от 14 години.
Според обвинението двамата са били безкомпромисни с дилърите, които отказвали да работят за тях. Заплашвали ги с арести.

Екип на "България Днес"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама